Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Isolatie? Zonnepanelen? Zonneboilers? Een warmtepomp? Of een combinatie? De subsidie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het inhuren van een energieadviseur die je helpt bij het maken van dergelijke keuzes.</p>

Isolatie? Zonnepanelen? Zonneboilers? Een warmtepomp? Of een combinatie? De subsidie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het inhuren van een energieadviseur die je helpt bij het maken van dergelijke keuzes.

(Foto: )

MKB-ondernemers krijgen extra steun bij verduurzaming

  •   keer gelezen   Zakelijk

DEN BOSCH | MKB-ondernemers hebben vaak weinig tijd en capaciteit om uit te zoeken hoe ze energie kunnen besparen. Dit geldt ook voor de vraag hoe ze de CO2-uitstoot kunnen verlagen. Speciaal voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is er nu steun van de rijksoverheid.

Er is subsidie voor het inhuren van een energie-adviseur. Deze kan uitzoeken wat de beste manier is om energie te besparen. Ook kan de energieadviseur helpen bij het onderzoeken welke energiewinst valt te halen in de bedrijfsvoering. Verder is er subsidie voor ondersteuning bij het uitvoeren van de maatregelen. Mike van der Geld, wethouder Klimaat en Energie: “Ik ben blij dat het rijk deze groep ondernemers een steuntje in de rug geeft. Het is dat belangrijke duwtje dat kan helpen om duurzame maatregelen te nemen.”

De subsidie is beschikbaar voor mkb-bedrijven met een relatief laag energieverbruik die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen. Van 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022 kunnen deze bedrijven subsidie aanvragen bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). Voor ondernemers die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas gebruiken is er subsidie beschikbaar vanuit de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Meer berichten