Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Bij de Toko in den Bosch &nbsp;worden de authentieke Surinaamse gerechten geserveerd in een nieuw jasje. Op de foto eigenaar Sam Fokkens.</p>

Bij de Toko in den Bosch  worden de authentieke Surinaamse gerechten geserveerd in een nieuw jasje. Op de foto eigenaar Sam Fokkens.

(Foto: de Toko)

Proef de authentieke Surinaamse keuken bij de Toko in Den Bosch

  •   keer gelezen   Zakelijk

DEN BOSCH | Sinds november 2020 is Den Bosch een Surinaams restaurant rijker. Al mocht eigenaar Sam Fokkens niet meteen volledig open met zijn Toko, nam hij toch deze stap midden in de coronacrisis. Het was voor hem duidelijk: “Het is onze taak om de Surinaamse keuken op een voetstuk te plaatsen met een écht restaurant. De Surinaamse gastvrijheid willen wij laten voelen aan onze gasten!”.

“In tegenstelling tot veel andere Surinaamse eethuizen, kan je bij ons echt dineren. Met alles wat je van een restaurant gewend bent. Wij serveren naast onze familiegerechten ook bijpassende wijnen, cocktails en overheerlijke desserts van niveau”, vertelt Sam.

Surinaamse specialiteiten

Sam geeft terecht aan dat de Surinaamse keuken nog niet vertegenwoordigd was als volwaardig restaurant, terwijl het niet meer dan normaal is dat je uitgebreid gaat eten bij een Italiaan of een Franse bistro. Zijn concept levert niet alleen veel verschillende Surinaamse specialiteiten, maar in zijn restaurant ontdek je ook een stukje geschiedenis over het ontstaan van de keuken, de cultuur en zijn familie.

Van generatie op generatie

“Familie is erg belangrijk bij ons”, vertelt Sam: “Koken heb ik geleerd van mijn moeder, tantes en oma. De gerechten die wij serveren zijn allen doorgegeven van generatie op generatie. Dat proef je, want Anneke (moeder) en Mariska (tante) staan nog elke week te roeren in de potten en pannen en leren de jongere generatie koks de kneepjes van het vak.”

Bezorgen en afhalen

Bij de Toko worden de authentieke Surinaamse gerechten geserveerd in een nieuw jasje. Zo kan je hier bijvoorbeeld alle gerechtjes delen, zijn deze mooi opgemaakt en zijn er ook nieuwe gerechten ontstaan zoals een Surinaamse kapsalon. Alle bezorg- en afhaal bestellingen worden bovendien prachtig ingepakt als echte cadeautjes in verschillende kleurrijke doosjes. “Dit alles om ook thuis de warme beleving te creëren, die wij vanuit het restaurant mee geven”, besluit Sam.

Openingstijden

Wil jij écht Surinaams dineren of lunchen? De Toko is geopend van donderdag tot en met maandag van 12.00 tot 22.00 uur en is gevestigd in de Verwersstraat 58 in den Bosch, tegenover het Noord Brabants Museum. Kijk voor de volledige menukaart op de website: www.detokotogo.com.

Meer berichten