Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Sjaak en Nel van Engelen kijken enorm uit naar de viering van het jubileum aankomend weekeinde. &quot;Maar dit is natuurlijk niet alleen ons jubileum, maar van het hele team&quot;, benadrukt Nel.</p>

Sjaak en Nel van Engelen kijken enorm uit naar de viering van het jubileum aankomend weekeinde. "Maar dit is natuurlijk niet alleen ons jubileum, maar van het hele team", benadrukt Nel.

(Foto: Han van Bodegom)

Opening kerstshow en jubileumviering bij Tuincentrum Boxtel

  •   keer gelezen   Zakelijk

REGIO | Tuincentrum Boxtel bestaat 30 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dat gebeurt op zaterdag 16 en zondag 17 oktober met jubileumacties en meer tijdens de feestelijke opening van de jaarlijkse kerstshow.

Op 1 oktober 1991 opende het tuincentrum aan de Vuurijzer 4 in Boxtel voor het eerst de deuren. Toen nog onder de vlag van Overvecht; een keten van tuincentra door heel Nederland. Sjaak van Engelen werkte destijds bij Tuincentrum Overvecht in Utrecht. Toen hij het aanbod kreeg om in Boxtel een nieuwe vestiging te gaan leiden, twijfelde hij geen moment en ging het avontuur aan. 

In een mum van tijd verwierf het tuincentrum een uitstekende reputatie in Boxtel en omliggende plaatsen. Van Den Bosch, tot Eindhoven aan toe. Dit vooral dankzij het uitgebreide aanbod, de goede prijskwaliteit-verhouding en niet te vergeten het deskundig advies, wat nog altijd de belangrijkste pijlers zijn van het bedrijf. 

Overname

In 1996 besloot hij het tuincentrum over te nemen van Overvecht en verder te gaan als franchisenemer. Samen met zijn echtgenote Nel en kinderen verhuisde Sjaak van de regio Utrecht naar Brabant, waar hij een woning betrok op steenworp afstand van het tuincentrum. Met Nel aan zijn zijde als zijn rechterhand en een hecht team medewerkers, bouwde hij het bedrijf de twee decennia daarna met succes verder uit.

In 2012 werd het tuincentrum flink uitgebreid en inmiddels beslaat het maar liefst 6500 vierkante meter. Daar kan de tuinliefhebber niet alleen terecht voor een ongekend aanbod bloemen, planten, struiken en bomen, maar ook voor onder andere potten en plantenbakken, alle dierbenodigdheden, tuinmeubels, barbecues en heel veel sfeervolle woonaccessoires voor binnen en buiten. 

Zelfstandig verder

“Vijf jaar geleden hebben we afscheid genomen van de Overvecht-organisatie en zijn we zelfstandig verdergegaan”, vertelt Nel van Engelen enthousiast, zittend in de gezellig koffiecorner van Tuincentrum Boxtel: “Dus eigenlijk hebben we dit jaar drie mijlpalen te vieren. Het feit dat we in oktober 30 jaar open zijn, dat we 25 jaar eigenaar zijn van het tuincentrum én dat we 5 jaar zelfstandig zijn.”

Opening kerstshow

Dit alles wordt het komende weekeinde - op zaterdag 16 en zondag 17 oktober - groots gevierd. “We hebben er voor gekozen om de jubileumviering te combineren met de opening van de kerstshow”, aldus Nel: “Het afgelopen jaar hebben we deze abrupt moeten beëindigen omdat wij net als als alle tuincentra in Nederland de deuren moesten sluiten vanwege COVID-19. Heel zuur was dat, want de kerstshow is toch wel het hoogtepunt van ieder jaar. Vandaar dat we dit jaar nog groter uitpakken. Met de allerlaatste kersttrends voor een onvergetelijke viering van het kerstfeest thuis of op kantoor.”

In het openingsweekend van de kerstshow bij Tuincentrum Boxtel - gelegen achter de Gamma - worden de bezoekers onder meer getrakteerd op aantrekkelijke jubileumaanbiedingen en voor iedere klant ligt er bij besteding vanaf 25 euro ook een leuke ‘groene’ attentie klaar bij de kassa. Zolang de voorraad strekt natuurlijk.

Jubileum van het hele team

Sjaak en Nel kijken enorm uit naar de viering van het jubileum aankomend weekend. “Maar dit is natuurlijk niet alleen ons jubileum, maar van het hele team”, benadrukt Nel: “We hebben dit samen bereikt. Sjaak en ik hadden de 30 jaar nooit vol kunnen maken zonder hen. Wij prijzen ons dan ook iedere dag gelukkig met zo’n loyaal, bekwaam en gezellig team.”

Praktische informatie

Tuincentrum Boxtel is aanstaande zaterdag geopend van 09.30 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor het complete assortiment en meer informatie op www.tuincentrumboxtel.nl.

Meer berichten