Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Bij Tri Tunggal Indonesian Cuisine in Den Bosch kunnen klanten niet alleen terecht voor het avondeten, maar ook voor een heerlijke bedrijfslunch. Op de foto eigenaar Jan van Motman.</p>

Bij Tri Tunggal Indonesian Cuisine in Den Bosch kunnen klanten niet alleen terecht voor het avondeten, maar ook voor een heerlijke bedrijfslunch. Op de foto eigenaar Jan van Motman.

(Foto: Deco Media)

Proef de echte Indonesische keuken bij Tri Tunggal in Den Bosch

  •   keer gelezen   Zakelijk

DEN BOSCH | Op 1 oktober heeft Tri Tunggal Indonesian Cuisine aan de Daviottenweg 40 in Den Bosch de deuren geopend. Daar kun je terecht voor afhaal en bezorging van authentieke Indonesische gerechten, die letterlijk volgens grootmoeders recept zijn bereid.

Naast zijn baan bij het CBS heeft Jan van Motman enkele jaren ervaring opgedaan bij Sarinah in Den Haag; één van de bekendste Indonesische restaurants in Nederland. In 2011 besloot hij bij het CBS en Sarinah te stoppen en zelf een restaurant te openen - Tri Tunggal - en wel op het Noordeinde in Den Haag. “De locatie was perfect”, vertelt Jan: “We zaten om de hoek van het Hilton Hotel en kregen gasten uit de hele wereld over de vloer. Ook een aantal BN’ers met Indonesische roots, zoals Wieteke van Dort en schrijfster Yvonne Keuls, kwamen graag bij ons eten. Dit omdat ieder gerecht dat bij ons uit de keuken komt volgens authentiek Indonesisch recept is bereid. Dus met exact dezelfde kruiden en specerijen. Dat is het grote verschil met het ‘Indisch’ eten dat wij in Nederland kennen. Daar zijn veel ingrediënten - die hier niet verkrijgbaar zijn of waren - vervangen door andere. Bij ons proef je de echte Indonesische keuken!”

Strenge leermeester

De naam Tri Tunggal staat voor ‘drie in één’, verwijzend naar de drie gebieden in Indonesië waar het eten uit de keuken van Tri Tunggal vandaan komt: Manado Sulawesi, Java en Sumatra. “Ook op dit gebied onderscheiden wij ons van andere Indonesische restaurants, die over het algemeen alleen gerechten uit de Midden-Javaanse keuken serveren. Dat hebben we te danken aan mijn echtgenote en haar moeder. Mijn schoonmoeder runde vroeger een cateringbedrijf in Indonesië en zij heeft haar recepten doorgegeven van moeder op dochter. Maar zoals de meeste wel weten, komt het wat eten betreft heel nauw binnen de Indonesische gemeenschap. Ik heb er dan ook lang over gedaan om exact hetzelfde te kunnen koken als mijn vrouw. In haar heb ik een hele goede, maar strenge leermester gehad”, lacht Jan.

Nieuwe start in Den Bosch

Vele jaren liep het restaurant in Den Haag als een trein totdat het coronavirus roet in het eten strooide. De lockdown trof de horeca hard en dat heeft Jan uiteindelijk doen besluiten zijn restaurant te sluiten. Met pijn in het hart. “Ik heb daarna maandenlang thuis gezeten en ik raakte alsmaar verder in een dip. Vandaar dat ik uiteindelijk toch besloten heb opnieuw te beginnen. Dit keer niet in Den Haag, maar op aanraden van familie in de prachtige stad Den Bosch. Na een korte zoektocht ben ik terechtgekomen in ons huidige pand aan de Daviottenweg. Van daaruit doe ik nu weer dat waar ik blij en gelukkig van wordt: heerlijke authentieke Indonesische gerechten bereiden. Deze kan de klant bestellen via Thuisbezorgd.nl of afhalen in ons pand. Het is heerlijk om weer bezig te zijn. Momenteel rij ik nog iedere dag op en neer van Den Haag naar Den Bosch, maar wie weet dat we wel naar Brabant verhuizen. Want met de dag word ik meer verliefd op Den Bosch. Ik voel me hier perfect op mijn plek.”

Ook voor heerlijke bedrijfslunch

Bij Tri Tunggal kunnen klanten overigens niet alleen terecht voor het avondeten, maar ook voor een heerlijke bedrijfslunch. Een absolute aanrader voor bedrijven die hun medewerkers graag eens wat anders willen voorschotelen dan het standaard belegde broodje of worstenbroodje. “Ik bedenk iedere dag wat nieuws voor de lunch en echt alles is versbereid. Daar sta ik garant voor”, besluit Jan.

Openingstijden

Geopend op maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 13.30 uur (lunch) en vervolgens weer van 17.00 tot 20.00 uur (met uitzondering van maandagavond), zaterdag van 16.00 tot 20.30 uur en zondag van 16.00 tot 20.00 uur. Kijk voor meer info op www.tritunggal.nl, of bel met 06-20038804 om een bestelling te plaatsen.

Meer berichten