Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Vanaf januari 2022 neemt de familie Kolbach Tuincentrum Boxtel over. Op de foto van links naar rechts Albertine, Anton en Marika Kolbach.
Vanaf januari 2022 neemt de familie Kolbach Tuincentrum Boxtel over. Op de foto van links naar rechts Albertine, Anton en Marika Kolbach. (Foto: Tuincentrum Boxtel)

Vanaf maart 2022 wordt Tuincentrum Boxtel Intratuin vestiging

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXTEL | Dit voorjaar opent de 55ste Intratuin vestiging in Nederland haar deuren. Vanaf januari 2022 neemt de familie Kolbach - eigenaar van Intratuin Rosmalen en Tilburg - Tuincentrum Boxtel over van Sjaak en Nel van Engelen. Het huidige personeel wordt tevens overgenomen door de familie Kolbach.

Met de overname van Tuincentrum Boxtel wil familie Kolbach verder investeren in de Intratuin formule. Eerder nam Anton Kolbach in 2015 de Intratuin vestigingen in Rosmalen en Tilburg over van Gerard Berkelmans en heeft hij de exploitatie van Intratuin Sliedrecht en Hendrik Ido-Ambacht over gedaan naar zijn zonen. Boxtel is een goede aanvulling op het vestigingen netwerk van Intratuin. 

Met de paplepel

De dochter van Anton Kolbach, Albertine Kolbach, zal de exploitatie van Intratuin Boxtel gaan doen en de dagelijkse aansturing van het team gaan verzorgen. Deze uitdaging zal zij met beide handen aanpakken. “Van jongs af aan is het werken in een tuincentrum er met de paplepel ingegoten. Na het afronden van mijn opleiding was het voor mij een natuurlijke stap om het familiebedrijf verder te laten groeien met een nieuwe winkel binnen de Intratuin formule”, aldus Albertine Kolbach.

Tuincentrum Boxtel

Op 1 oktober 1991 opende het tuincentrum aan de Vuurijzer 4 in Boxtel voor het eerst haar deuren. Toen nog onder de vlag van Overvecht. In 1996 besloot Sjaak van Engelen, na 5 jaar als bedrijfsleider gewerkt te hebben, de vestiging over te nemen en verder te gaan als franchisenemer. In 2012 werd het tuincentrum flink uitgebreid en inmiddels is het bloeiende en sfeervolle bedrijf uitgegroeid tot maar liefst 6.500 vierkante meter. Afgelopen oktober bestond het bedrijf 30 jaar en dat is groots gevierd. Na de overname zal Sjaak zich richten op de bouw en exploitatie van Natuurlijk Tilburg en Steck in Utrecht.

Intratuin Boxtel

In januari en februari houdt het tuincentrum een grote uitverkoop om in maart 2022 haar deuren te openen als Intratuin Boxtel. De vestiging beslaat dan circa 8.000 vierkante meter winkeloppervlakte met volop planten voor binnen en buiten, een bloemen atelier, (tuin)meubels, dieren(benodigdheden) en woonaccessoires. Ook kunnen klanten diverse workshops volgen en wordt er een mooie horeca gerealiseerd: ‘Eten in de proeftuin’. Van koffie met wat lekkers tot een heerlijke lunch wordt hier dagelijks uitgeserveerd. Tevens zal een groot deel van het assortiment van Intratuin Boxtel online verkrijgbaar zijn, waarbij de klant de keus heeft om de producten af te halen in de winkel, of thuis bezorgd te krijgen.

Inspiratievol tuincentrum

De familie Kolbach wil samen met het personeel zorgen voor een gezellig en inspiratievol tuincentrum waar service hoog in het vaandel staat. De klantgerichte medewerkers zullen er elke dag weer voor zorgen dat de klant zich in het tuincentrum thuis voelt en geholpen wordt bij alle vragen omtrent huis, tuin en balkon. Tenslotte streeft Intratuin Boxtel er naar een tuincentrum te zijn dat maatschappelijke verantwoording neemt en klimaatvriendelijke stappen zetten waaronder het plaatsen van zonnepanelen.

Over Intratuin

Intratuin is een organisatie waarin praktijkervaring en specialistische kennis elkaar versterken. Een hechte band van samenwerkende ondernemers en beroepskrachten. De Intratuinformule bestaat 41 jaar en heeft 66 franchisevestigingen, waarvan 55 in Nederland, 3 in België en 11 in Duitsland. Als tuincentrum en sfeerwinkel maken ze van winkelen voor tuin, huis en balkon een inspirerende vrijetijdsbesteding. Met creatieve ideeën, leuke workshops en tips voor binnen en buiten zorgt Intratuin dat zoveel mogelijk mensen profiteren van het goede van de natuur: rust, afleiding en plezier. Hun missie: 50% groene tuinen in Nederland in 2030. Meer informatie is te vinden op de website: www.intratuin.nl.

Meer berichten