Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Bericht van FNV.</p>

Bericht van FNV.

(Foto: )

FNV: vrijdag staking bij Heineken

  •   keer gelezen   Zakelijk

DEN BOSCH | De boodschap van de werknemers aan Heineken was kraakhelder: kom snel met een beter bod voor een nieuwe cao, anders gaan wij staken. Daar heeft het bedrijf niets mee gedaan. Dus legt het personeel het werk neer.

Niels Suijker, bestuurder FNV Voedingsindustrie: ‘En dat is heel jammer. De mensen zijn er klaar mee. Zij hebben het bedrijf de kans gegeven om met betere voorstellen te komen. Nu moeten wij helaas grijpen naar ons zwaarste actiemiddel: stakingen.’

Ongelijkheid tussen werknemers

De bierbrouwerij liet dinsdag het ultimatum verlopen dat het had gekregen van de FNV. Daarin eiste de vakbond voor de cao Heineken Supply, waar de 1.250 mensen bij de brouwerijen en de frisdrankleverancier onder vallen, dat het bedrijf afziet van bevriezen van de loonschalen. Dit zorgt namelijk voor blijvende ongelijkheid tussen werknemers.

Mensen houden minder over

Ook moet er meer loon bij. Heineken wil niet verder gaan dan 1,5% dit jaar en 2% volgend jaar. Suijker: ‘Dat is veel te weinig en blijft onder het inflatieniveau, wat betekent dat mensen straks een stuk minder overhouden voor boodschappen of de energierekening.’

Vaste banen voor uitzendkrachten

Verder moet er volgens de FNV een goede regeling komen voor eerder stoppen met werken, een hogere reiskostenvergoeding en meer vaste banen voor uitzendkrachten.

Meer berichten