Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Bosschenaar Ries van den Bogaert werkt al ruim vijftig jaar bij de Heineken Brouwerij in Den Bosch.
Bosschenaar Ries van den Bogaert werkt al ruim vijftig jaar bij de Heineken Brouwerij in Den Bosch. (Foto: )

Drie generaties werkzaam bij Bossche Brouwerij

  •   keer gelezen   Zakelijk

DEN BOSCH | Ook al bestaat de Heineken Brouwerij in ’s-Hertogenbosch sinds 1958, toch heeft de familie Van den Bogaert gezamenlijk bijna 250 jaar ervaring in de Bossche Brouwerij. Zoon Ries is de laatste van het gezin Van den Bogaert die voor Heineken werkzaam is en heeft alle facetten van de Brouwerij gezien. 

Ries: “Ruim 50 jaar werk ik voor de Bossche Brouwerij. En daar ben ik ontzettend trots op, want met het hele gezin zijn we onderdeel geworden van de groene familie. Ook al lijkt het een hele prestatie, als je het ergens naar je zin hebt vliegt de tijd voorbij. En ik kreeg ook alle kansen om mezelf te ontwikkelen. Die heb ik met beiden handen aangegrepen.”

Vader Ber werd door zwager Jan van Rijn geïntroduceerd bij Heineken en startte in 1957 in Rotterdam. Kort na de opening van de Brouwerij in ’s-Hertogenbosch (1958) werd hij overgeplaatst. Jaren later kwamen alle vijf zijn zonen werken bij de Heineken Brouwerij. Ber, Ad, Gerard, Eddy, Bertie en Ries hebben met elkaar bijna 250 jaar ervaring op de Bossche Brouwerij. Ook schoonzoon Tonnie, zwager Jan en zijn nageslacht werkten bij Heineken in Den Bosch.

Bram Smits, brouwerijdirecteur Heineken ’s-Hertogenbosch: “Wij zijn als werkgever zeer vereerd dat loyale en trotse medewerkers als de familie Van den Bogaert al zoveel jaren tot onze groene familie behoren. Mede dankzij hun inzet is onze brouwerij al jaren succesvol en mogen wij onszelf de grootste groene brouwer in Europa noemen. En dat is ook precies waar we voor staan, een groene organisatie die ook bezig is met de generaties die na ons komen. Daar is de familie een mooi voorbeeld van en zijn wij trots op”.

Meer berichten