<p>Voor een uiterst zacht prijsje kun je bij Dana het leukste speelgoed kopen.</p>

Voor een uiterst zacht prijsje kun je bij Dana het leukste speelgoed kopen.

(Foto: )

Dana heeft de gouden combinatie te pakken

  •   keer gelezen

CUIJK | Speelgoed en spiritualiteit. De overeenkomsten lijken na de eerste letter op. Toch blijkt dit een gouden combinatie, ontdekte Dana Mathijssen – Van Ewijk. Deze takken van retailsport brengt ze samen in het gloednieuwe Daantjes Store in de Korte Molenstraat in Cuijk. Voor een uiterst zacht prijsje biedt de Cuijkse een breed assortiment aan blijmakertjes.

Door Mans Pere

Bij het openzwaaien van de winkeldeur springen direct de diverse spirituele snuisterijen in het oog. Wierook, edelstenen, engelen; de sleutels naar innerlijke rust verwelkomen in weldaad de binnenkomer. Eigenaresse Dana is geen onbekende op dit vlak en weet dus ook goed wat ze in huis heeft gehaald. “Ik ben zelf heel spiritueel aangelegd. Van jongs af aan al” Een korte serie onwaarschijnlijke maar verre van ongeloofwaardige anekdotes volgt om haar gaven te illustreren. “Op basis van hoe jij binnenkomt, wat jij uitstraalt en jouw karakter lijkt een ring met tijgeroog het best passend.” Een korte googlesessie achteraf kan Dana’s intuïtie enkel bevestigen.

Inzicht
Is het dit bijzondere intuïtie waardoor het speelgoed zijn weg heeft gevonden naar het assortiment? “Misschien” antwoordt Dana. “Ik sta al jaren op vrijmarkten. Er was een moment dat ik heel goedkoop een partij speelgoed kon opkopen uit een faillissement.” Gedreven door ofwel handelsinstinct of spiritueel inzicht kocht Dana het in, om het later als warme broodjes langs haar kassa te zien gaan. “Veel mensen komen even kijken bij het wierook en de beeldjes. Maar ook kinderen worden leuk beziggehouden.”

Dit grote succes wil Dana behouden, zodoende dat ze kiest voor een vaste locatie. Vanuit de Korte Molenstraat is die gouden combinatie voor heel Cuijk beschikbaar. Maar er is meer. Het betrekken van een winkelpand biedt meer ruimte. Meer ruimte voor bijvoorbeeld gewilde maar dure verzorgingsproducten van overbekende merken als Zwitsal en Palmolive. “Ook hiervoor weet ik goedkoop de restpartijen te scoren. Dat maakt dat het voor slechts een prikkie in de schappen staat.”

Voedselbank
De onderneemster hecht grote waarde aan die scherpe prijzen. Vanuit haar verleden heeft ze ervaring met een kleine portemonnee en de voedselbank. “Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom hoop ik juist dié mensen met mijn winkel te bedienen.” Ze knikt naar een paar dozen smakelijke chips. “Als de houdbaarheidsdatum daarvan in zicht komt dan gaat dat mooi naar Voedselbank Land van Cuijk.” Dit geldt voor alles in Daantjes Store. Zo doet Dana iets terug voor de mensen om haar heen. Opdat iedereen innerlijke rust kan ervaren.

Meer berichten