Foto:

‘Onze leerlingenaantallen blijven in balans’

  •   keer gelezen

BOXMEER/GENNEP | Groep 8 heeft een keuze gemaakt. De aanmeldingen zijn binnen en de overdracht van het basisonderwijs naar voorgezet onderwijs wordt voorbereid. Het Elzendaalcollege start het nieuwe schooljaar met 141 brugklassers in Gennep en 264 in Boxmeer. 

Het werd de groep 8-leerlingen uit de regio niet makkelijk gemaakt in hun zoektocht naar een school in het vervolgonderwijs. “Gelukkig hebben we de leerlingen nog sfeer kunnen laten proeven tijdens de meeloopdagen in november”, vertelt Margriet Grutters, conrector en brugklascoördinator van locatie Gennep. “Daarna hebben we zo ongeveer alles online moeten doen. Van een informatieavond via Zoom tot een virtuele tour als open huis.”

Over het aantal brugklasaanmeldingen is de school hartstikke tevreden, vertelt waarnemend rector Lisette Verstegen: “Door de krimp als gevolg van geboortedaling in de regio zien we de aantallen nu iets teruglopen, maar dat is verklaarbaar. Onze leerlingenaantallen blijven in balans en we starten volgend schooljaar met een gezonde samenstelling”.

Het Elzendaalcollege in Boxmeer verwacht tussen de 65 en 70 extra aanmeldingen van leerlingen die volgend jaar instromen in de bovenbouw van het havo en vwo.

Op dinsdag 6 juli worden de nieuwe brugklassers op school verwacht voor een eerste kennismaking met de mentor en hun klasgenoten. “En volgend schooljaar hopen we ook de leerlingen die dan in groep 7 en 8 zitten weer gewoon bij ons op school te kunnen ontvangen, want er gaat niets boven een persoonlijke ontmoeting”, voegt Grutters toe.

Meer berichten