<p>Een van de ooievaars waakt over het eerste ei in het nest op het stadhuis. (foto Beleefdelente.nl)</p>

Een van de ooievaars waakt over het eerste ei in het nest op het stadhuis. (foto Beleefdelente.nl)

(Foto: Beleefdelente.nl)

Eerste ooievaarsei gelegd, ‘stadhuis’ weer kraamkamer

  •   keer gelezen

GENNEP | De Niersstad blijft het domein voor de ooievaars. Het nest op het historische stadhuis is weer bewoond door een paar klepperaars. Daarmee wordt het veelbekeken bouwwerk in hartje Gennep weer de kraamkamer waar jonge ooievaars het levenslicht zien.

Jaarlijks worden op het nest meerdere eieren gelegd. Dat was maandagmorgen ook weer het geval. De permanente camera van BeleefdeLente.nl is weer de hele dag op het nest gericht. Zoals de deelnemers aan Big Brother worden de ooievaars  doorlopend bespied.
Zo ook maandagochtend, toen de twee nestbewoners wat ongedurig op het nest stonden. Zo tegen de klok van zeven uur, het daglicht kon het net verdragen lag daar plotseling het eerste ei. De dierlijke euforie over de blijde verwachting had een ware vreugdedans tot gevolg. Pa ooievaar besteeg de rug van ma (of was het andersom?) en wapperde triomfantelijk met de vleugels.
Het wachten is op volgende eieren op het nest. Bij het afsluiten van deze krant stond de teller nog op één. Overigens worden in de gemeente Gennep meer jonge uivers verwacht. Op het erf van de familie Kroon in Ven-Zelderheide werden onlangs al meerdere eieren gespot. Of er nog meer broedplaatsen zijn? De redactie hoort het graag van de lezers.

Meer berichten