<p>Dynamic Borders deelt gratis bloemenzaad uit in de grensregio.</p>

Dynamic Borders deelt gratis bloemenzaad uit in de grensregio.

(Foto: )

Grensoverschrijdende veldbloemen door Dynamic Borders

  •   keer gelezen

REGIO | De deelnemende gemeenten uit het grensoverschrijdende project Dynamic Borders hechten veel waarde aan de profilering van de sterke punten van de regio. Daarom hebben de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze nu tienduizend bedrukte zakjes met een zaadmengsel voor wilde bloemen laten maken. Deze worden als kleine giveaway uitgedeeld aan de inwoners van de projectregio.

Want de natuur in de projectregio, met volop bos, weiden en rivieren, is aantrekkelijk en veelzijdig. De Maasheggen, Nationaal Park De Maasduinen en het Reichswald zijn aantrekkelijke cultuurlandschappen voor wandelaars, fietsers en dagjesmensen. In combinatie met de grensoverschrijdende themaroutes en arrangementen benadrukken de zakjes de aantrekkelijkheid van de projectregio. Een regio met nog veel onontdekte plekjes. En mocht de ontdekkingstocht als gevolg van de coronapandemie nog even op zich laten wachten, dan kunnen grensregiobewoners met het bloemenzaadmengsel in de tussentijd alvast in de eigen tuin op reis gaan naar de mooie landschappen van de regio.
Het deze maand aflopende project Dynamic Borders wordt gesubsidieerd door de Europese Unie, de provincies Noord-Brabant en Limburg en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Meer berichten