<p>Erik en Jurgen van Grinsven staan te popelen om met hun knalgroene verreiker aan de slag te gaan.</p>

Erik en Jurgen van Grinsven staan te popelen om met hun knalgroene verreiker aan de slag te gaan.

(Foto: )

Van Grinsven Verreiker Verhuur: ‘Achteraf werd toen de toekomst al wel voorspeld’

  •   keer gelezen

WANROIJ | ‘Op ieder potje past een dekseltje’. Een oer-Hollands spreekwoord dat zich niet enkel hoeft te beperken tot partners maar ook op werk. De weg naar een glansrijke carrière was voor de jonge ondernemer Jurgen van Grinsven er niet ééntje zonder omwegen. Maar met het opstarten van zijn eigen verreiker verhuurbedrijf lijkt de Wanroijnaar zijn droombaan te hebben gevonden. Juíst omdat het van alle markten thuis is.

“Ik heb altijd al een eigen bedrijf willen hebben” vertelt Jurgen enthousiast. “Dat ik dit nu samen met mijn vader ga opstarten is dan ook een geweldige kans.” Vader Erik vult aan: “Ik ga hem begeleiden. Het zelfstandig ondernemerschap is tenslotte iets waar veel bij komt kijken. Dat moet je leren. Daarnaast is het natuurlijk heel erg mooi om een bedrijfje te starten met je eigen zoon!”

Tot in de kleinste detail doet de éénentwintigjarige Jurgen uit de doeken hoe hij nu de boterham hoopt te verdienen. Hij wijst naar zijn spiksplinternieuwe verreiker. “Deze machine is multi-inzetbaar. Met de verschillende aanbouwdelen kan het een hoogwerker (met hijsfunctie) vormen voor een glazenwasser, een hijskraan, stenenklem of panelenzuiger voor het plaatselijke bouwbedrijf of meehelpen bij asbestsanering” Wat de taak ook is, Jurgen heeft de juiste diploma’s en papieren om het zware machinewerk veilig en zorgvuldig te regelen.

"Ik had vooral kennis van bouw en het agrarische leven. Voor dit moest ik helemaal omgeschoold worden.” Moeder Anita springt bij. "Gelukkig hebben techniek en machines jou altijd al weten te boeien. Ik weet nog goed hoe jij toen je elf jaar oud was al meehielp met het verplaatsen van stenen. Toen al zagen die jongens dat jij kundig en vooral veilig met zo'n verreiker overweg kon.” Jurgen lacht instemmend: "Ja… achteraf werd toen de toekomst misschien al wel voorspeld.” Het is dan ook geen grote verrassing dat de omscholing Jurgen van een leien dakje ging. "En die agrarische kennis, en ervaring met de bouw, is nooit weg. Stel ik moet meehelpen met de aanleg van zonnepanelen op een koeienstal. Dan weet ik precies hoe dit te doen zonder onnodig stress te veroorzaken bij de dieren.”

Jurgens machine, gecombineerd met breed bruikbare kennis maken dat hij overal inzetbaar is. De vrachtwagen die de Wanroijnaar eveneens heeft aangeschaft biedt de mogelijkheid om in heel het land te werken. Dat maakt van Jurgen voor vrijwel elke grote pot klussen, de juiste deksel. “Ik heb alle denkbare opzetstukken. Je kunt me daarom altijd bellen.”

Meer berichten