Residence Heijendael wordt een Top Zorg locatie.
Residence Heijendael wordt een Top Zorg locatie. (Foto: Jos Gröniger)

Zorgmetamorfose voor slecht renderend park Heijendael

  •   keer gelezen

HEIJEN | Recreëren maakt plaats voor recupereren en revalideren. Residence Heijendael in Heijen verandert van een vakantieparkje in een locatie waar mensen verblijven tijdens het herstel van een lichamelijke aandoening en/of operatie.

Door Jos Gröniger

Residence Heijendael onderging enkele jaren geleden een metamorfose. Desondanks bleek het park met verblijfsrecreatie niet rendabel. BCI III Properties BV, de organisatie achter Residence Heijendael besloot de mogelijkheden het park om te vormen naar zorglocatie.

Het park aan de Schaafsebosweg 6 wordt een locatie waar voor mensen die tijdelijk zorg en begeleiding nodig hebben, een eigen omgeving geschapen wordt. Top Zorg is de organisatie die zich er richt op mensen met een tijdelijke zorgvraag, overbrugging- en palliatieve zorg.

Om de plannen te kunnen verwezenlijken is een herbestemming van het gebied nodig. De bestemming is nu Recreatie. Die dient te worden omgezet naar Maatschappelijk. Dat betekent geen van de chalets op het park straks de bestemming Recreatie verliezen. Ook worden aanliggende locaties Schaafsebosweg 10 meegenomen in de herbestemming. Met particulieren die een chalet in eigendom hebben moet naar een passende oplossing gezocht worden.

Meer berichten