<p>Vanuit haar nieuwe sportschool aan de Molenstraat wil Lis heel Sint Anthonis in beweging krijgen.</p>

Vanuit haar nieuwe sportschool aan de Molenstraat wil Lis heel Sint Anthonis in beweging krijgen.

(Foto: )

‘Ik ga je helpen om je doelen te bereiken’

  •   keer gelezen

SINT ANTHONIS | “Je moet een goede balans vinden tussen sporten en plezier. Dat vind ik heel belangrijk.” Lis Toonen is een bekend gezicht in Sint Anthonis. Met de opening van haar nieuwe sportschool Lis Lifestyle & Training zal haar bekendheid in het Brinkdorp enkel toenemen. Vanuit de Molenstraat hoopt ze dat het dorp met nog meer plezier gaat sporten.

Hoewel Lis inmiddels leuk woont in Grave ziet ze zich als echte Sint Tunnissenaar. Ze is er geboren en getogen en kent veel mensen. Lis Lacht: “Ik kan hier echt niet even de Jan Linders instappen om een boodschapje te doen. Dat kost me een half uur!” Juist hierom verwacht ze een welkome toevoeging te zijn voor Sint Anthonis. “Velen ervaren een drempel om naar de sportschool te gaan. Maar als ze mij al kennen, is die drempel lager!”

Maar over welke drempel heeft Lis het dan? “Veel mensen die voor het eerst een sportschool binnenkomen raken overweldigd door alle apparaten. Hoe werken ze precies? En om je doelen te behalen krijg je een standaard schema, om zelf maar aan de slag te gaan. Dat vind ik maar niks. Daarom wil ik het kleinschalig en persoonlijk houden.” Zodoende dat ze met kleine groepjes aan de slag gaat. Dat maakt de stap naar de sportschool al een stuk kleiner én houdt de groepsleden lekker scherp.

Personal trainer
Lis: “Maar als je écht resultaten wil boeken dan is een personal trainer de beste optie. Dan ga ik echt samen met jou kijken naar wat je wil bereiken en hoe dit te doen.” Als personal trainer gaat de Sint Tunnissenaar tot in detail uitzoeken welke oefeningen het beste passen, om ze vervolgens samen uit te voeren. “Wil je afvallen? Dan stel ik een op maat gemaakt schema op zodat je die kilo’s gemakkelijker kwijt kan raken. Wil je snellere hardlooptijden? Dan kan ik je juist helpen met een sterke core. Dat vergeten veel mensen, maar is echt belangrijk!” Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je met een personal trainer kan bereiken. Met Lis’ uitgebreide kennis en kunde is niet te hoog gegrepen. “Ik geef ook voedingsadvies. Dan leer je wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je naar verpakkingen moet kijken. Dat is heel belangrijk.” Lis grapt: “Maar ik ga je echt geen hele menu’s met enkel kip en kwark voorschrijven.” Alle progressie houdt Lis nauwlettend in de gaten om, gecombineerd met haar aanstekelijke enthousiasme, die gezondheidsdoelen ook écht te bereiken.

Energiek komt Lis terug op haar eigen doel. “Mensen moeten bewegen leuk gaan vinden. Écht plezier krijgen in het sporten! En ik denk dat dit met mijn typisch Sint Tunnisse enthousiasme zeker gaat lukken.”
Wil jij ook sporten met Lis? Of benieuwd naar wat ze als personal trainer nog meer voor je kan betekenen? Kijk eens op www.fitmetlis.nl of stap binnen bij de Molenstraat 4 in Sint Anthonis. Je kunt ook bellen (0619196008) of mailen (lis@fitmetlis.nl).

Meer berichten