Starters krijgen meer kans op de Gennepse woningmarkt

  •   keer gelezen

GENNEP | Starters die in de gemeente Gennep een woning zoeken krijgen meer bewegingsruimte. Het college van B&W is namelijk voornemens om het maximaal te lenen bedrag te verhogen. Ook de maximale koopsom om in aanmerking te komen voor zo’n lening wordt verhoogd.

“We weten allemaal hoe hard de huizenprijzen stijgen” aldus wethouder Rob Peperzak. “De lening lopen steeds achter de feiten aan.” Zodoende dat starters bij vaststelling van de nieuwe Verordening Starterslening niet €45.000,- maar €49.000,- euro van de gemeente kunnen lenen. Belangrijk hierbij is dat de koopsom van de woning niet boven de €245.000,- euro uit maken komen. Dit was €225.000,- euro. Deze verhogingen zijn procentmatig bepaald en moeten nog aan de raad voorgelegd worden.

De gemeentelijke starterslening maakt het mogelijk voor starters om goedkoop een lening af te sluiten zonder toedoen van een bank. Het geld wordt beschikbaar gesteld vanuit een regelgevend fonds. Volgens wethouder Peperzak is de verhoging hierom verantwoord en brengt het minimale financiële risico’s met zich mee. Het is volgens de wethouder vooralsnog niet voorgekomen dat jongeren achterbleven op de betalingen. De startersleningen voldoen juist sterk aan de behoeften van deze doelgroep.

Meer berichten