De volleybalsters van FAST hebben zich genesteld aan kop van de Degradatiepoule. Foto: FAST

FAST houdt woord en grijpt de leiding in Degradatiepoule

Sport 151 keer gelezen

CAPELLE | Door de eerste overwinning (2-3) in vier ontmoetingen met Laudame Financials VCN is FAST koploper geworden in de Degradatiepoule.

Willen is kunnen. De speelsters van Eredivisionist FAST hebben aan de gevleugelde afspraak zaterdag uitvoering gegeven. De ploeg uit Gennep en Sint Anthonis heeft de ambitie als eerste te willen eindigen in de competitie met de zo gehate naam Degradatiepoule, en daarmee als vijfde te eindigen in de Eredivisie Volleybal Dames mee gestalte gegeven.
In Capelle aan den IJssel trof FAST een tegenstander die tot drie keer toe met de winst aan de haal ging. Pijnlijk was de wijze waarop de Capelse tegenstander FAST uit de bekerfinale hield. Zaterdag revancheerde het team van trainer Ivo Martinovic zich voor die nederlaag op paaszaterdag. Dat ging in sporthal Oostgaarde met ups-and-downs. Nadat de eerste set op de valreep aan de thuisploeg gelaten werd (25-20) trok een ontketend FAST met 13-25 de stand gelijk. VCN diende FAST van repliek (25-15) en nam opnieuw de leiding. Aan de hand van topscorer Anne Heesakkers (en de overige uitblinkers) hervond het gedreven FAST zich en kwam via 23-25 op 2-2. Daarmee had het team uit Sint Anthonis en Gennep de tegenstander op de knieën. Na de wissel van speelhelft (7-8) sloeg FAST in de vijfde set een beslissende kloof. VCN vocht terug, maar met 12-15 trok FAST ditmaal aan het langste eind.
De twee punten waren voldoende om in de ranglijst VCN op achterstand te zetten en Eurosped van plaats één te verdrijven.