<p>Ruimere openingstijden voor terrassen, nu nog wachten op beter weer...</p>

Ruimere openingstijden voor terrassen, nu nog wachten op beter weer...

(Foto: Ad van de Graaf)

Versoepelingen gaan door, kabinet vindt cijfers goed genoeg

  •   keer gelezen

REGIO | Het kabinet maakt geen gebruik van de ‘pauzeknop’ en dat houdt in dat de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen doorgaan. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge maandagochtend bekend. “Wat we in de cijfers zien is een goede daling. Het is vooral een effect van vaccinatie”, aldus De Jonge. Het RIVM meldde zondag al dat de cijfers steeds sneller dalen.

Het definitief doorvoeren van de versoepelingen betekent dat onder meer de zogenoemde doorstroomlocaties buiten, zoals pretparken en dierentuinen, onder voorwaarden weer open kunnen. Ze mogen één persoon per tien vierkante meter toelaten. Binnenruimtes op deze terreinen, zoals een attractie of een dierenverblijf binnen, mogen niet open.

Sporten
Daarnaast kunnen sportscholen en binnenzwembaden weer open. Maximaal dertig mensen mogen tegelijk binnen. De kleedkamers en douches blijven dicht, behalve bij zwembaden. Ook mag buiten sporten in teamverband weer, maar wel op 1.5 meter afstand. Jongeren tot en met 26 jaar mogen samen buiten sporten zonder afstand te houden.
Muziek- en dansscholen worden ook geopend, voor lessen met maximaal twee personen en een docent. Grotere groepslessen zijn alleen toegestaan voor kinderen tot 18 jaar.. Ook zijn alle contactberoepen weer toegestaan. Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten kunnen ook open zodat bijvoorbeeld weer bootjes verhuurd kunnen worden. De bibliotheken mogen ook weer open.

Terrassen
Goed nieuws is er ook voor de horeca en de sportkantines. De openingstijden op terrassen worden verruimd van 06.00 uur tot 20.00 uur. Nu mogen de terrassen open van 12.00 uur tot 18.00 uur. Demissionair premier Mark Rutte: “Horecaondernemers kunnen daardoor weer ontbijt, lunch en een daghap of dinertje serveren.”
Op dinsdag 1 juni is er een nieuwe persconferentie over stap drie. “In de tussentijd blijft het noodzakelijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Dan voorspel ik u: dan kan er in de zomer weer veel meer”, besluit de demissionair premier.

Alle versoepelingen op een rijtje? Klik hier

Meer berichten