Foto:

Maasoevers gemeente Mook en Middelaar weer schoon; 69 zakken vol afval!

  •   keer gelezen

MOOK EN MIDDELAAR | De Maas en haar oevers zijn weer schoon dankzij de Actie Schone Maas 2021. Deze opruimactie wordt jaarlijks georganiseerd door het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) een vijftal Limburgse gemeenten, terreinbeheerders, Rijkswaterstaat en de provincie Limburg. In de gemeente Mook en Middelaar zijn er alleen al 69 zakken gevuld met afval dat niet in de Maas hoort. 

“Net als andere jaren hebben de (familie)leden van 10 verenigingen zich weer flink ingespannen om onze leefomgeving mooier en schoner te maken” schrijft de gemeente Mook en Middelaar op haar website. “Alle verenigingen ontzettend bedankt voor jullie hulp!”

Niet één actiedag
De Actie Schone Maas vond dit jaar plaats van 20 maart tot en 4 april. In andere jaren worden de rivieroevers, de oevers langs het kanaal én de Mookerplas, in één actiedag opgeruimd. Wegens het coronavirus is het dit jaar over twee weken verspreid.

Geweldig maar triest resultaat
De gemeente heeft eindelijk alle resultaten binnen en spreekt van ‘een geweldig maar eigenlijk ook zeer triest resultaat.’ Maar liefst 69 vuilniszakken vol (voornamelijk plastic) afval, goed voor bijna 3700 liter, zijn er door de verveningen opgehaald. “Het zou zo mooi zijn als mensen steeds milieubewuster worden en het afval jaarlijks flink zou afnemen. Maar helaas.”

Meer berichten