<p>De vrijwilligers zijn er weer klaar voor!</p>

De vrijwilligers zijn er weer klaar voor!

Inzameling Taxussnoeisel gestart

  •   keer gelezen

REGIO | De stijgende temperatuur in combinatie met de vele regenval van de afgelopen weken zijn voor de taxushaag dé ingrediënten voor groei. Tijd om te snoeien dus. Stichting Taxus Taxi ontfermt zich graag over het snoeisel, om zo een vuist te maken tegen kanker. De inzamelperiode is gestart. Snoeisel aanmelden kan via taxustaxi.nl/afspraak.

Ook in 2021 is elke taxusdonatie van harte welkom. De kleine taxustwijgjes bevatten, zoals vele inmiddels weten, de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt, dat een kankerremmende werking heeft. Door taxushagen te snoeien tijdens de inzamelperiode kan men op een gemakkelijke manier bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Inzamel voorwaarden
De stichting kan het snoeisel gratis bij mensen thuis komen ophalen bij een minimum hoeveelheid van 15 kilo. Kleinere hoeveelheden zijn in te leveren bij inzamelpunten. Kijk voor meer informatie op taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

Naast de hoeveelheid is ook de kwaliteit van het snoeisel van groot belang. Zo kan de stichting enkel het snoeisel gebruiken dat in 1 jaar op de haag groeit. Takken en hele planten zijn helaas niet bruikbaar. Om het zo vers mogelijk in te zamelen vraagt de stichting u ook het snoeisel direct na het snoeien aan te melden. Voor meer informatie en instructievideo’s kunt u terecht op taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Vrijwilligers gezocht
Geen taxushaag, maar toch bijdragen aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Het doorgewinterde team van taxusophalers zoekt altijd naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit mooie doel. Taxuschauffeurs halen in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op bij ieder die het aan de stichting wil doneren. Voor meer info kan gemaild worden naar communicatie@taxustaxi.nl.

Gratis materialen
Evenals andere jaren worden ook in 2021 weer gratis materialen verstrekt door Taxus Taxi. Door een grote vertraging in de levering, laat de befaamde Taxus Taxi Tas nog even op zich wachten, maar de stichting heeft voor een passende oplossing gezorgd. De tassen en zeilen zijn, zoals u gewend bent, op te halen bij diverse partners van Taxus Taxi, waaronder; Boerenbond, Welkoop, en Intratuin. Heeft u geen tassen, dan kunt u het snoeisel ook gewoon op een hoop leggen. De stichting zorgt dat het netjes wordt opgeruimd.

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via
taxustaxi.nl of sociale media.

Meer berichten