De eerste passagiers op Buurtbus 569, vanaf links Geertjan Wienhoven, Hans Scholten en René Waas. (Tekst en foto: Jos Gröniger)
De eerste passagiers op Buurtbus 569, vanaf links Geertjan Wienhoven, Hans Scholten en René Waas. (Tekst en foto: Jos Gröniger) (Foto: Jos Gröniger)

Vrijwilligerswerk en draagvlak zijn pijlers voor Buurtbus 569

  •   keer gelezen

MOOK EN MIDDELAAR/HEUMEN | Het reizen met het openbaar vervoer is voor de inwoners van de gemeenten Mook en Middelaar en Heumen weer een stuk gemakkelijker geworden. Sinds deze week zetten Buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen en Breng Buurtbus 569 tussen Malden en Middelaar in. De wethouders René Waas (Heumen) en Geertjan Wienhoven waren maandag de eerste reizigers op de nieuwe busverbinding.

Na pogingen met de BrengFlex-bus en de belbus lijkt voor Buurtbus 569 een grotere kans van slagen weggelegd. Zes andere lijnen in het Rijk van Nijmegen zijn succesvol. Dat zegt Han Scholten van Buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen. De organisatie die boogt op vrijwilligers die de busjes besturen introduceert samen met Breng de zevende lijn. De bus verbindt Malden met Mook en Middelaar en is na het opheffen van Lijn 1 de lijndienst die station Mook-Molenhoek aan doet. “De ritkosten zijn laag, juist door de inzet van vrijwilligers”, zegt Scholten.
Een andere pijler is het draagvlak onder de bevolking. “Er zijn zo’n vierhonderd ritten per maand nodig”, zegt wethouder Wienhoven, “De provincie Gelderland monitort de haalbaarheid.”
De bus rijdt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 18.30 uur tussen Malden en Middelaar, en heeft de reguliere opstapplaatsen.

Jos Gröniger
Meer berichten