Het VVV-kantoor aan de Witteweg in Plasmolen is het vertrekpunt van Wandelen met Verhalen.
Het VVV-kantoor aan de Witteweg in Plasmolen is het vertrekpunt van Wandelen met Verhalen. (Foto: Eigen foto)

Wandelen met Verhalen vanuit Plasmolen

  •   keer gelezen

PLASMOLEN | De maandelijkse wandeling ‘Wandelen met Verhalen’ in de omgeving van Plasmolen is weer gestart. Tot en met 31 oktober vindt de georganiseerde wandeling iedere laatste zondag van de maand plaats. De eerstvolgende Wandelen met Verhalen wordt gehouden op zondag 27 juni.

Er wordt van van 11.00 tot ongeveer 13.30 uur gewandeld met een gids door het heuvelachtige stuwwalgebied van de Jansberg, de Mookerheide of het Maasheggenlandschap van de Maasvallei. Onderweg worden verhalen verteld over de ontstaansgeschiedenis van dit landschap en de indrukwekkende historie en de rijke cultuur van dit gebied. Menigeen weet al dat hier de Romeinen hebben rondgelopen, maar ook Spanje, de Fransen en niet zo lang geleden Duitsland hebben dit gebied in handen gehad. Zelfs België is hier de baas geweest. Zij allen hebben het rijke verleden van onze regio mede bepaald en hebben indrukwekkende verhalen en legendes achtergelaten.
De wandeling van ca. 7,5 kilometer over geaccidenteerd terrein start bij het VVV-kantoor aan de Witteweg (naast De Pannekoekenbakker) in Plasmolen en kost 4 euro per persoon. Aanmelden kan bij Theo van Brunschot, (06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com).

Jos Gröniger
Meer berichten