Toertele ien de Wei wordt ditmaal verplaatst naar zondag 5 september.
Toertele ien de Wei wordt ditmaal verplaatst naar zondag 5 september. Foto: Jos Gröniger

Biersociëteit De Toertel brengt (st)Oer Toertel Weisse

Kunst en cultuur 359 keer gelezen

GENNEP | De Niersgemeente is een brouwketel van veel lokale specialiteiten. Naast pottenbakkers en keramisten komen ook steeds meer bierbrouwers tot wasdom. Er is zelfs een biersociëteit. Gennepenaren John van de Kamp en Hay van Arensbergen zijn de stuwende krachten achter De Toertel, het bier dat tijdens het traditionele Toertele ien de Wei smakelijk geserveerd wordt. Bierkenner Hay van Arensbergen heeft onlangs een nieuw bier geproefd en goed bevonden. Vanaf zondag serveert Hotel De Kroon in Gennep daarom (st)Oer Toertel Weisse.

Het nieuwe bier is vanaf maandag te koop bij slijterij John van de Kamp in Gennep. Fans en superfans van Biersociëteit De Toertel kunnen vanaf dan hun bestellingen afhalen.

Toertele uitgesteld

Voordat de Coronapandemie uitbrak en de samenleving in een lock down ging was Toertele ien de Wei (op de eerste zondag van de zomer) een jaarlijkse activiteit van de biersociëteit. In 2020 werd de jaarlijkse ‘ledenvergadering’ van de agenda gehaald.
Dit jaar is de bijeenkomst voor leden om dezelfde redenen verplaatst van juni naar zondag 5 september. De aanvang is als vanouds 11.00 uur. De locatie blijft nog even geheim.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant