<p>Bouwwerken bij de biologische stadstuin zijn onder andere inzet van de discussie.&nbsp;</p>

Bouwwerken bij de biologische stadstuin zijn onder andere inzet van de discussie. 

(Foto: Jos Gröniger)

Gennep gaat handhaven bij Biologische Stadstuin

  •   keer gelezen

GENNEP/OTTERSUM | De gemeente Gennep heeft de initiatiefnemer van Biologische Stadstuin Down to Earth laten weten handhavend te gaan optreden op het perceel aan de Goorseweg 42 in Ottersum. De sanctie op last onder dwangsom 13 mei 2020 wordt opgelegd nadat een toezichthouder van de gemeente Gennep constateerde dat er geen gevolg gegeven werd de bouwwerken terug te brengen naar de maximaal toegestane omvang (10 m2).

De toezichthouder controleerde daags nadat de begunstigingstermijn (14 juni) verstreken was. Zo’n termijn dient om de geconstateerde overtredingen ongedaan te kunnen maken.
De initiatiefnemer van de Biologische Stadstuin kreeg in maart 2019 toestemming voor het plaatsen van een ‘keet’ van 10 m2. De omgevingsvergunningen voor de uitbreiding van de stadstuin en meer bebouwing werden in november 2019 en 2020 geweigerd. Desondanks werden de bouwwerken uitgebreid. De gemeente Gennep heeft de initiatiefnemer en exploitant van de biologische stadstuin Down to Earth schriftelijk opgedragen de overtredingen uiterlijk 30 juni te herstellen.
Daar lijkt de organisatie niet toe bereid, zo is te lezen in een relaas op de Facebookpagina dat besloten wordt met ‘Tot ziens bij de rechter’.


Jos Gröniger
Meer berichten