Het gebouw van Mikado wordt later dit jaar opnieuw in gebruik genomen.
Het gebouw van Mikado wordt later dit jaar opnieuw in gebruik genomen. (Foto: Jos Gröniger)

Oplossing voor ruimtegebrek KEC

  •   keer gelezen

GENNEP | Er is een oplossing gevonden voor het ruimteprobleem op het nog te openen Kind Expertise Centrum (KEC) aan de Picardie en Martinushof in Gennep. Leerlingen van speciaal onderwijs Mikado worden straks niet gehuisvest in het KEC. Zij keren terug op het oude nest, de Mikadoschool aan de Stiemensweg in Gennep-zuid.

De rigoureuze oplossing werd gevonden na overleg met de vier schoolbesturen. Er werd ook gesproken over het plaatsen van tijdelijke units op of nabij het terrein vaan het KEC. De inzet van het gebouw aan de Stiemensweg 175 wordt echter als de best passende oplossing gezien. Leerlingen van speciaal onderwijs zoals dat op Mikado genoten wordt, gedijen het best op één locatie.
Het gebouw dient krijgt echter eerst een opknapbeurt voordat het in gebruik genomen wordt door de leerlingen. Daarmee zijn volgens wethouder Rob Janssen enkele tienallen duizenden euro’s gemoeid. Het duurt tot aan de herfstvakantie en mogelijk zelfs tot aan de kerstvakantie eer het gebouw gebruiksklaar is.

(later meer)

Jos Gröniger
Meer berichten