<p>Rob Korthouwer is een van de vrijwilligers die zich aanbiedt als gastheer in de woonkamer.</p>

Rob Korthouwer is een van de vrijwilligers die zich aanbiedt als gastheer in de woonkamer.

(Foto: Ed van Alem)

Norbertushof zoekt vrijwillige gastvrouwen en -heren

  •   keer gelezen

GENNEP | Zorgcentrum Norbertushof in Gennep is op zoek naar vrijwilligers, die als gastheer/gastvrouw in een van de huiskamers willen werken. De bewoners van zorgcentrum Norbertushof kunnen inn deze huiskamers terecht voor een praatje, maaltijd of activiteit.

Vrijwilliger Rob Korthouwer werkt sinds maart 2021 twee keer per week enkele uren als gastheer. “Mijn takenpakket varieert van koffie zetten en een praatje maken tot tafels dekken, een spelletje spelen of wandelen met bewoners. Hiermee ondersteun ik de medewerkers van Norbertushof. We overleggen vooraf samen welke taken ik ga doen. Ik ben lekker actief bezig, de tijd vliegt voorbij.” De vrijwilliger vervolgt: “Als je overweegt om als vrijwilliger in de huiskamer te komen merken, dan is het handig dat je gemakkelijk contact kunt leggen en een luisterend oor kunt bieden. En de bewoners waarderen humor ook enorm. Ik merk dat ik ondertussen echt een band met bewoners heb opgebouwd. Het is dankbaar werk, het heeft mij veel gebracht.”

Norbertushof zoekt gastheren/gastvrouwen voor verschillende momenten van de dag: 10.00-12.30, 14.30-16.30 en 16.30-18.30 uur. Geïnteresseerden voor wekelijks vrijwilligerswerk kunnen contact opnemen met Karin Cornelissen, coördinator informele zorg van Norbertushof. Zij is op maandag, dinsdag en vrijdagochtend bereikbaar via tel. 06 - 3746 7065.

Jos Gröniger
Meer berichten