Foto:

Nachtleven weer op slot, meer beperkingen voor evenementen

  •   keer gelezen

VEGHEL | De horeca moet tot 13 augustus om middernacht weer dicht en evenementen waar men geen anderhalve meter in acht kan nemen, zijn per direct verboden. De nieuwe maatregelen gaan morgenvroeg om 06.00 uur in.

Demissionair minister-president Mark Rutte is ongerust over de snelle toename van de besmettingen, ook omdat miljoenen mensen nog niet volledig zijn gevaccineerd. “Alles wees erop dat we ons op konden maken voor een mooie zomer. De afgelopen week heeft iedereen kunnen zien dat er een wolk voor de zon is geschoven. De besmettingscijfers stijgen hard, vergeleken met vorige week is er sprake van een verzevenvoudiging”, aldus Rutte. De demissionair minister-president wil de ‘snelle verspreiding’ remmen. “Daarom moeten we enkele maatregelen weer aanscherpen, met zo min mogelijk schade voor de economie en onze samenleving. Niet leuk, wel noodzakelijk. Ik snap dat dit nieuws een enorme teleurstelling is voor getroffen sectoren.”

Evenementen
Er komt voorlopig een eind aan het Testen voor Toegang in de horeca. Dat houdt in dat clubs, feestcafés en nachtclubs weer dichtgaan.
Ook voor evenementen gaan meer beperkingen gelden. Bezoekers moeten daar zitten en anderhalve meter afstand houden. Twee derde van de maximale capaciteit mag nog worden benut. Het Testen voor Toegang blijft daar vooralsnog wel van kracht. Bij Par-T, de organisatie achter LIVE AGAIN! Festival presents 7th Sunday dat dit weekend zou plaatsvinden, reageren ze verslagen. “Het is hartverscheurend. Wij krijgen de rekening van het falen bij Testen voor Toegang. De evenementenbranche wordt nu keihard getroffen, terwijl het ergens anders mis gaat.”

De aangescherpte regels op een rijtje:

Horeca alleen met vaste zitplaats op anderhalve meter

  • Voor horeca geldt dat deze open is, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit.
  • Alle horeca sluit dagelijks om middernacht tot 6 uur ‘s ochtends. Entertainment, zoals live optredens en harde muziek, is verboden.
  • Discotheken en nachtclubs sluiten opnieuw hun deuren.
  • Voor de horeca gaat het systeem van het coronatoegangsbewijs waarmee een uitzondering op de anderhalvemeterregel mogelijk was, dus op pauze tot en met 13 augustus 2021.

Zitten bij evenementen en bij locaties voor cultuur en sport

  • Evenementen, culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteitenzijn toegankelijk mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit.
  • Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) kan op deze locaties extra publiek aanwezig zijn. Iedereen heeft dan een zitplaats en er geldt een beperking van de beschikbare ruimte: maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt.
  • Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is per dinsdag 13 juli 24 uur geldig. Dit was 40 uur.
  • Evenementen duren maximaal 24 uur.

Geen verandering voor doorstroomlocaties
Voor doorstroomlocaties, zoals winkels, musea of kermissen, verandert er niks. Zij mogen éebezoeker per 5 m2 ontvangen.

Vakantie
Reizen naar het buitenland is en blijft een risico. De toename van het aantal besmettingen in Nederland kan gevolgen hebben voor een ontspannen vakantie naar het buitenland. Doordat andere landen ons land op basis van de toename in besmettingen als risico zien, kan het zijn dat zij extra maatregelen nemen voor Nederlandse toeristen. Meer informatie op: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Meer berichten