<p>De politie heeft een lichaam gevonden in de Maas.</p>

De politie heeft een lichaam gevonden in de Maas.

(Foto: SK-Media)
UPDATE

Gevonden lichaam Milsbeek inderdaad van vermiste Duitse man

  •   keer gelezen

MILSBEEK / OEFFELT | Het lichaam dat maandagmiddag werd gevonden in een afwatering bij de steenfabriek in Milsbeek blijkt inderdaad te zijn van de vermiste Duitse man. Dat heeft de politie dinsdagmorgen bevestigd. De Duitse man besloot vrijdagavond na een dagje vissen nog even te gaan zwemmen in de Maas bij Oeffelt. Hiervan keerde hij niet meer terug. Een misdrijf is uitgesloten.

De man ging met een groepje anderen vissen aan de Maas. Zijn medevissers sloegen alarm toen ze ontdekten dat de man niet naar zijn tentje was teruggekeerd. 

Zoektocht
Zaterdag is de politie met sonarapparatuur gaan zoeken in het water van de Maas. Een politiehelikopter werd ingeschakeld om de oevers en weilanden in de omgeving af te speuren. Met het invallen van de duisternis moest de politie de zoektocht staken, om zondagmorgen opnieuw van start te gaan. “Daarbij worden vandaag ook speurhonden in gezet. Zij gaan met de boot het water op” vertelde de politie zondagmorgen op Twitter. “Daarop is ook speciale apparatuur aanwezig om het water en de bodem af te zoeken indien noodzakelijk.” Opnieuw leidde dit niet tot de gewenste resultaten.

Maandag rondom het middaguur trof de politie een levenloos lichaam aan in een afwatering, vlakbij de steenfabriek in Milsbeek. Gezien Milsbeek verder stroomafwaarts ligt, werd er vanaf het allereerste moment rekening gehouden met de mogelijkheid dat het lichaam daadwerkelijk toebehoorde tot de vermiste Duitse zwemmer. Inmiddels is dit dus bevestigd. 

Meer berichten