De uitbreiding van Haven Heijen houdt de gemoederen bezig.
De uitbreiding van Haven Heijen houdt de gemoederen bezig. (Foto: Eigen foto)

Héjje Mojjer attendeert dorp op uitbreiding Haven Heijen

  •   keer gelezen

HEIJEN | In De Maas en Nersbode werd onlangs geschreven over de uitbreidingsplannen voor Haven Heijen. De plannen liggen sinds 17 juni ter inzage. Dorpsvereniging Héjje Mojjer wijst Heijenaren op de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen op de omvangrijke projectplannen. De termijn sluit over een week.

Onlangs heeft een werkgroep van betrokken Heijenaren een informatiepakket samengesteld en verspreid onder de Heijense huishoudens. Bij de stukken was ook een voorbeeld van een zienswijze (voor of tegen de uitbreiding) gevoegd. Een zienswijze kan uit diverse hoedanigheden (individueel, straat, wijk of organisatie) ingediend worden.

Héjje Mojjer benadrukt geen stelling in te nemen tegen de initiatiefnemers AVG en Teunessen Zand en Grint BV en is geen tegenstander van optimalisatie van de huidige haven. De dorpsvereniging wil een duurzame oplossing voor de komende twintig jaren.
Wel wijst Héjje Mojjer op de effecten die de uitbreiding kan hebben op de leefbaarheid in Heijen, maar ook voor omliggende dorpen. Men vreest onder andere voor toename van vrachtverkeer over de weg, juist omdat meer grondstoffen via de haven aangevoerd worden.
Zienswijzen kunnen tot woensdag 28 juli ingediend worden.


Jos Gröniger
Meer berichten