Foto: Gemeente Gennep

Noodverordening gemeente Gennep ingetrokken, toegangsverbod kwetsbare dijken

  •   keer gelezen

GENNEP | Nu het hoogwater is gezakt, heeft de Veiligheidsregio Limburg-Noord de noodverordening voor de gebieden rondom de Maas en de Niers ingetrokken. Om de kwetsbare dijken te beschermen, geldt de komende dagen op diverse plaatsen nog een toegangsverbod (art. 461). De dijken zijn door het hoogwater verzadigd en kunnen daardoor instabiel zijn. Blijf hier daarom weg.

Ter plekke is bij de toegang van de dijken het verbod aangegeven met dranghekken en verbodsborden. Het toegangsverbod geldt voor de volgende plaatsen:

Heijen
- Dijk achterlangs Hoofdstraat 46
- Dijk nabij industrieterrein Hoogveld
- Dijk op de Rijksvluchthaven, bij de woonboten

Gennep
- Niersdijk, van Genneperhuis tot aan Picardie
- Dijk langs de N271, ter hoogte van Veerweg

Ottersum
- Dijk vanaf rotonde Nijmeegseweg tot Siebengewaldseweg (N271)

Ven-Zelderheide
- Dijk langs de Kleefseweg, vanaf de bebouwde kom tot Duitse grens.

Milsbeek
- Dijk vanaf de Rijksweg tot Bloemenstraat 17

Meld beschadigingen bij Waterschap
Inspecteurs van Waterschap Limburg zijn op dit moment druk bezig met controles van de dijken in onze provincie. Ziet u in de komende dagen in uw omgeving een beschadiging, verzakking, of anderszins vreemde situatie bij een dijk? Neem dan contact op met het Centraal Meldpunt Water van Waterschap Limburg: 0800 0341. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Zij beoordelen de situatie op basis van uw melding en bepalen daarmee de prioriteit waarmee ze de situatie komen beoordelen.

Meer berichten