Wim en Toos van Gelderen-Hendriks werden gefeliciteerd door locoburgemeester Janine van Hulsteijn,
Wim en Toos van Gelderen-Hendriks werden gefeliciteerd door locoburgemeester Janine van Hulsteijn, Foto: Jos Gröniger

Stel uit Betuwe wordt in Limburg diamanten echtpaar

Human Interest 238 keer gelezen

GENNEP | Vanuit de Betuwe trokken Wim en Toos van Gelderen – Hendriks naar het zuiden van de provincie Limburg om neer te strijken in Gennep. Op 4 augustus vierden zij samen met kinderen en kleinkinderen het diamanten huwelijksfeest. Locoburgemeester Janine van Hulsteijn vereerde het echtpaar met een bezoek en een mooie bloemenruiker.

Vanaf de Kesterense klei trok de nu 84-jarige Wim regelmatig naar het hoger gelegen Rhenen waar hij zijn oog liet vallen op Toos (79). “Ben je toch maar mooi aan zo’n kleikont blijven plakken”, grapte Wim, op de feestdag. Het stel trouwde na een verkeringstijd op 4 augustus 1961 in Opheusden op het gemeentehuis van de gemeente Kesteren.

Wim werkte destijds bij de spoorwegen in Rotterdam. Het werk zorgde er door de jaren voor dat Wim en Toos en hun gezin verhuisden. Samen met Toos’ ouders verhuisden ze naar Maastricht. Later woonden zij in Maasniel en Beesel waar Wim werkte bij isolatiebedrijf Recticel en hij stoker was bij de steenfabriek. Een advertentie van Papierfabriek Gennep wekte medio 1965 de interesse. “Naast de baan werd een woning in het vooruitzicht gesteld”, herinnert Toos zich. Wim, Toos en oudste dochter Carla betrokken het nieuwe huis in de Prins Hendrikstraat in Gennep. Later werd dochter Anita geboren. Tot 1988 werkte Wim bij Page. Echtgenote Toos verdiende de kost bij de thuiszorg.
Ook in Gennep waren de Van Gelderens niet honkvast. Vanuit de Prins Hendrikstraat verhuisden zij naar de Kraaienhof. In de jaren ’90 streken ze neer aan de Van Loonstraat waar zij nog altijd wonen.
In Gennep werden Wim en Toos opa en oma van drie kleindochters. “En we hebben ook een achterkleinzoon”, zegt de trotse overgrootmoeder Toos.

Het diamanten echtpaar vierde het huwelijksjubileum woensdag met een etentje bij Hotel De Kroon. Naar het feestje werd al even uitgekeken. Wim omcirkelde eerder al op de kalender de datum en schreef er bij: ‘Hoera. 60 jaar volgehouden’. Ondanks lichamelijke kwaaltjes zijn Toos en Wim van Gelderen van plan nog flink wat jaren lief en leed samen te delen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant