Het peloton van de Ladies Tour mijdt de kern van Gennep. De tijdrit wordt op 26 augustus gehouden tussen Gennep en Siebengewald.
Het peloton van de Ladies Tour mijdt de kern van Gennep. De tijdrit wordt op 26 augustus gehouden tussen Gennep en Siebengewald. Foto: Jos Gröniger

Kan publiek de medaillewinnaressen begroeten in Simac Ladies Tour?

Sport 419 keer gelezen

GENNEP | Het internationale wielerpeloton keert na een noodgedwongen afwezigheid van een jaar terug in Gennep. Nu de Coronaregels versoepeld zijn, gaan de toprensters uit binnen- en buitenland weer de weg op voor de Simac Ladies Tour. Inmiddels rijst de vraag of oranjewinnaressen zoals Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen een Kirsten Wild live te bewonderen zijn. Op haar website draagt de organisatie wielerliefhebbers op de etappes op TV te volgen.

Door Jos Gröniger

Voor de livereportages dragen zenders als Eurosport en provinciale zendgemachtigden L1 en RTV Oost en Omroep Gelderland zorg. ‘Voor een keer roepen we op niet live te komen kijken, maar live te kijken op TV’, meldt de website www.simacladiestour.nl

Coronaveilig
Ondanks de voor de wielrensters zo succesvol verlopen Olympische Spelen zijn de medaillewinnaressen om die reden zeer waarschijnlijk niet te aanschouwen. Tot teampresentaties met publiek komt het waarschijnlijk niet, want de prestigieuze meerdaagse etappewedstrijd vindt plaats onder Coronaveilige condities. Bij de planning van de etappes is daarom gekozen de routes zoveel mogelijk buiten de anders zo aantrekkelijke kernen van de etappeplaatsen te leggen.

Etappes
De Simac Ladies Tour begint op dinsdag 24 augustus met een proloog in Ede. De eerste echte etappe wordt op woensdag 25 augustus verreden. De over zestien ploegen verdeelde rensters vertrekken in Zwolle en finishen na zo’n 130 kilometer in Hardenberg. Gennep heeft opnieuw de eer start- en finishplaats te zijn. Donderdag 26 augustus wordt er de tijdrit over een kleine 20 kilometer verreden. Na de etappes Stramproy – Weert (28 augustus) en Arnhem – Posbank wordt op zondag 29 augustus het eindklassement opgemaakt.

‘Voor een keer roepen we op niet live te komen kijken, maar live te kijken op TV’

Tijdrit Gennep
Zoals gezegd laat het peloton zich voor de sportieve prestaties in de tijdrit niet in de bebouwde kom van Gennep zien. De individuele rit over 17 kilometer wordt verreden. De start en finish liggen bij horecagelegenheid Old Inn aan de Siebengewaldseweg. Via de Brugfortstraat en Beltweg koersen de rensters richting Siebengewald. Via de Pannenweg en Verlengde Boterdijk maken zij een lus om via de Nieuweweg in tegengestelde richting naar de finishlijn bij Old Inn te rijden. In de rit tegen de klok starten de rijders tussen 12.00 en 14.25 uur.

Publiek welkom?
Op de start- en finishplaats wordt, zo meldt de organisatie, publiek niet toegelaten. Onderweg kunnen wielerfans wellicht een glimp opvangen van de fietsende dames. De verbindingsweg tussen Ottersum en Siebengewald is tijdens de wedstrijd afgesloten. Via Langeven en De Brem is het parcours waarschijnlijk voor toeschouwers bereikbaar. De anderhalve meterregel wordt gehanteerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant