Veel agrariërs hebben waterschade geleden tijdens de recente overstroming van de Maas.
Veel agrariërs hebben waterschade geleden tijdens de recente overstroming van de Maas. (Foto: SK-Media)

Ook waterschadesteun voor gedupeerde boeren bij Boxmeer en Mook

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK/MOOK | Op aandringen van de LTO’s is het rampgebied dat onder de waterschaderegeling van het kabinet valt uitgebreid tot aan de Brabantse kant tot Boxmeer (linkeroever Maas) en aan de Limburgse kant tot Mook (rechteroever Maas).

Het kabinet heeft vrijdag besloten over de waterschaderegeling voor de ramp die zich enkele weken geleden in Limburg en delen van Noord-Brabant voltrok. Veel agrarisch ondernemers zijn getroffen, met grote emotionele en financiële impact. De LLTB, LTO Nederland, ZLTO en LTO Noord hebben aangedrongen op een snelle, adequate en ruimhartige regeling en spreken hun waardering uit voor het resultaat. De regeling, die nog op goedkeuring vanuit Brussel wacht, biedt boeren en tuinders een goed perspectief op tegemoetkoming in de schade. LLTB-voorzitter Léon Faassen: “Overstromingen hebben niet alleen een grote impact op de bedrijfsvoering, het kan ook een traumatische gebeurtenis zijn.”
De regeling hanteert op aandringen van LTO een ruime definitie van wateroverlast: zowel overstroming als afstromend water als gevolg van extreme neerslag, zodat schade die redelijkerwijs niet te verzekeren viel inderdaad onder de waterschaderegeling valt en ondernemers daarvoor dus in aanmerking.

Meer berichten