<p>Marianne Vos in de laatste meters voor de finishlijn.</p>

Marianne Vos in de laatste meters voor de finishlijn.

(Foto: Jos Gröniger)

Geen zorgen om ‘anderhalve meterregel’ bij Ladies Tour

  •   keer gelezen

GENNEP | De (Simac) Ladies Tour sloeg donderdag weer de tenten op in Gennep. Na een door Coronagevolgen gedwongen afwezigheid van een jaar was Nederlands enige meerdaagse etappekoers terug op de wielerkalender. De organisatie van de internationale wielerwedstrijd bleef tijdens de terugkeer behoudend en hield oog voor het nog steeds dreigende besmettingsgevaar. Dat was ook de reden dat het peloton de kern van Gennep niet aandeed, maar startte aan de Siebengewaldseweg in de omgeving van horecagelegenheid Old Inn. Het aantal aanwezigen bij de start en finish van de individuele tijdrit droeg eraan bij dat de anderhalve meterregel niet in het geding kwam.

De organisatie riep wielerliefhebbers vooraf op de wedstrijd vooral op tv of via internet te volgen. Afgelezen aan het aantal toeschouwers op het tijdrittraject tussen Ottersum en Siebengewald (pakweg 500 mensen) leek het erop dat velen aan die oproep gehoor gaven. Aan de start, in bochten, op opritten en keerpunten keken de bezoekers toe hoe de Zwitserse Marlen Reusser als snelste voorbijraasde. Aan de finishlocatie verzamelde zich slechts een handjevol toeschouwers. Dat was ook het (geplande) resultaat van de parcoursbouw die de plaats ook matig toegankelijk maakte.

Ook de ceremonie protocollair na de wedstrijd was voor het ‘grote’ publiek niet toegankelijk. Belangstellenden keken vanaf het fietspad op se Siebengewaldseweg toe toen onder andere de winnares en leider in het algemeen klassement gehuldigd werden op de permanence op de parkeerplaats bij Old Inn.

Burgemeester Hans Teunissen zag het geheel tijdens de wedstrijd tevreden aan maar voegde eraan toe het jammer te vinden dat er uitgeweken moest worden naar een locatie buiten de bebouwde kom. Namens lokale medeorganisatie TC Gennep vertelde parcourssamensteller Jos Ballast dat de Siebengewaldseweg niet de eerste keus voor start en finish was geweest. “We hadden aanvankelijk Pica Mare als start en finish in gedachten. We zagen er van af om de anderhalve meterregel te kunnen waarborgen.”

Jos Gröniger
Meer berichten