<p>Grote verschillen in vaccinatiegraad per gemeente.</p>

Grote verschillen in vaccinatiegraad per gemeente.

(Foto: RIVM / NOS)

RIVM publiceert vaccinatiecijfers per gemeente: Hoe goed scoort de Kop van Limburg?

  •   keer gelezen

GENNEP / MOOK EN MIDDELAAR | Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne heeft het RIVM de vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven. Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er ruim 23 miljoen prikken gezet. In de vrijgegeven cijfers is te zien dat de verdeling van deze prikken relatief ongelijk is. De vaccinatiegraad per gemeente is beschikbaar in drie leeftijdsgroepen: 12-17 jaar, 12 jaar en ouder en 18 jaar en ouder. 

“De nu beschikbare percentages geven een beter inzicht in de vaccinatiecijfers op gemeentelijk niveau” aldus het RIVM. “De cijfers laten zien dat er gemeenten zijn zoals in de Biblebelt en enkele grote steden, waar de vaccinatieopkomst lager is dan gemiddeld. En gemeentes waar de opkomst op dit moment hoog is zoals de Waddeneilanden, Raalte en Bunnik.” Ook in de regio ligt de vaccinatiegraad hoog.

Gennep:
In gemeente Gennep heeft 84 procent van de volwassenen één prik gehad en 74 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Gennep 62 procent deels gevaccineerd en 45 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 82 procent voor één prik en 72 procent op twee prikken.

Mook en Middelaar:
In Mook en Middelaar heeft 89 procent van de volwassenen één prik gehad en 80 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Mook en Middelaar 72 procent deels gevaccineerd en 58 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 88 procent voor één prik en 78 procent op twee prikken.

Meer berichten