<p>De anderhalvemeterregel verdwijnt op zaterdag 25 september.</p>

De anderhalvemeterregel verdwijnt op zaterdag 25 september.

(Foto: Ad van de Graaf)

25 september einde aan anderhalvemeterregel, coronapas in horeca

  •   keer gelezen

VEGHEL | Vanaf zaterdag 25 september hoeven Nederlanders geen anderhalve meter afstand meer te houden. Wel moet op veel meer plekken een coronatoegangsbewijs worden getoond, denk daarbij aan de horeca, de bioscoop en het theater.

De openingstijden voor cafés en discotheken worden niet versoepeld. Dat betekent dat de deuren tussen 00.00 uur en 06.00 uur dicht moeten blijven. Omdat de anderhalvemeterregel verdwijnt, zijn er wel meer gasten in het café welkom. Tot 75 procent van het maximaal aantal bezoekers kan met een coronapas naar binnen.
De mondkapjesplicht in het openbaar vervoer blijft gehandhaafd, maar op het perron en bij de bus- en tramhalte hoeft dit niet meer.
In het betaald voetbal mogen stadions straks weer helemaal worden gevuld. Toeschouwers moeten dan wel een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag overleggen.

Evenementensector
Over de evenementensector is nog geen concreet besluit genomen. Evenementen mogen voorlopig wel buiten plaatsvinden, met alleen bezoekers die een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Wanneer indoor evenementen weer gehouden mogen worden, is nog niet bekend.

Meer berichten