<p>Het trotse bestuur toont de Erepenning en oorkonde. Vanaf links Ilze Elemans, burgemeester Hans Teunissen, Floortje Elemans en Willem Elders.</p>

Het trotse bestuur toont de Erepenning en oorkonde. Vanaf links Ilze Elemans, burgemeester Hans Teunissen, Floortje Elemans en Willem Elders.

(Foto: Jos Gröniger)

Erepenning op jubileumfeest Zwemvereniging Vivalo

  •   keer gelezen

GENNEP | Zwemvereniging Vivalo uit Gennep is bij lange na niet de grootste vereniging in de gemeente, maar dat kan de pret niet drukken. De uit 1970 stammende vereniging werd zaterdagmiddag tijdens de viering wegens het 50+1-jarig bestaan alom geprezen. Burgemeester Hans Teunissen noemde Vivalo een van de leukste verenigingen van Gennep. De burgervader reikte het bestuur namens de Koning de Koninklijke Erepenning uit.

De feestcommissie en het bestuur van Zwemvereniging Vivalo bereidde de viering van het 50-jarig bestaan tijdig voor. De festiviteiten werden echter uitgesteld vanwege het Coronavirus. De versoepelingen maakten het houden van de festiviteiten mogelijk. Zaterdag was het leeuwendeel van de 78 leden aanwezig in de feestzaal van Pica Mare.

Als een gastheer leidde Willem Elders de bijeenkomst. Hij is de voorzitter van de club die op 20 maart 1970 als Aqua Viva werd opgericht. Drie jaar later veranderde die naam in Vivalo (geïnspireerd op viva l’eau, leve het water).
Preses Elders benoemde clublieden Marleen Hartjes, Ton Peters en later op de avond Martin van Dijk als Lid van Verdienste. Nadat hij de bijeenkomst bestempelde als bijzondere ledenvergadering riep hij Ursula Keijsers uit tot Erelid. Later tijdens de festiviteiten werd ook Annemiek van Dijk tot Erelid benoemd.
De jubilerende vereniging was eerder verguld met de Koninklijke Erepenning. De schone taak rustte in handen van burgemeester Hans Teunissen, die verklaarde in het najaar aan te sluiten bij de vereniging. De sportieve burgemeester is fervent fietser. In de herfst en winter bergt het de racefiets op om te gaan zwemmen bij Vivalo.
De feestvierende vereniging werd ook toegesproken voor een afgevaardigde van zwembond KNZB. Wim Breedveld overhandigde Vivalo de KNZB penning. Ook beloofde hij Vivalo een clinic verzorgd door een toptrainer of topsporter.
Wethouder Rob Peperzak verklapte dat de gemeente Gennep het behoud van het zwembad besproken had. Hij stelde de aanwezigen gerust. “Door de komt van de nieuwe tijdelijke sporthal is de discussie over het zwembad de komende vijftien jaar van de baan.” De wethouder had voor de Vivaloleden een presentje in petto. Omdat de productie niet voltooid was, moest hij volstaan met het tonen van een bidon met clublogo. De drinkflessen worden binnenkort uitgedeeld onder de leden.

Jos Gröniger
Meer berichten