<p>Trailrunning. Natuurmonumenten laat belangstellenden kennismaken.&nbsp;</p>

Trailrunning. Natuurmonumenten laat belangstellenden kennismaken. 

(Foto: Martin van Lokven)

Kennismaking met trailrunning op Mookerheide

  •   keer gelezen

MOLENHOEK | Het fraaie bosgebied van De Mookerheide nodigt, rekening houdend met de natuur, uit tot diverse avonturen. Natuurmonumenten introduceert zondag een betrekkelijk onbekende activiteit: trailrunning.

Liefhebber van natuur, en van het lange afstand rennen, en ben je niet vies van smalle paadjes, zandheuvels en modder? Noteer dan zaterdag 2 oktober op deze manier kennis met trailrunnen op de Mookerheide. Bezoekers gaan op pad met een ervaren trailrunner en krijgen onderweg tips over het rennen op verschillend ondergronden, stijgen en dalen.
Sportievelingen met enige basisconditie en vooral zin in een leuk en sportief, tweeënhalf uur durend avontuur kunnen tien kilometer meerennen door de prachtige natuur van het Landgoed. Uiteraard is er een verzorgde pauze.

Praktische informatie
De boswachter van Natuurmonumenten neemt deelnemers om 10.00 uur mee vanaf de parkeerplaats achter het jachtslot in Molenhoek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De activiteit duurt tot ongeveer 12.30 uur. Er kunnen maximaal tien mensen mee. Geïnteresseerd? Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk via nm.nl/rijk-van-nijmegen.

Jos Gröniger
Meer berichten