FC Uden ging onderuit bij VCA in Sint Agatha.
FC Uden ging onderuit bij VCA in Sint Agatha. Foto: Kliksport

5E: Kop is er af bij HBV, eerste winst VCO en trainerloos FC Uden nu laatste

Voetbal 1.564 keer gelezen

Fiducia is de nieuwe koploper in de vijfde klasse E. De formatie uit De Rips loste DWSH’18 af door WHV ruim te verslaan. Na twee teleurstellende gelijke spelen behaalde HBV haar eerste winstpartij door thuis eenvoudig af te rekenen met RKVV Keldonk. VCO verraste koploper DWSH’18, Boerdonk speelde gelijk tegen Odiliapeel. Ook zonder de opgestapte trainer Peter van den Heuvel verloor FC Uden, ditmaal bij VCA: 2-0.

DWSH’18 ging als trotse koploper naar ‘t Oventje, maar was niet opgewassen tegen VCO, dat na rust een 1-2 achterstand omboog in een 4-2 voorsprong en ondanks een late comeback van de fusieclub de overwinning niet uit handen gaf. Roel Huvenaars maakte vroeg 1-0, maar Teun Jilisen bracht eigenhandig DWSH’18 een voorsprong bij rust. Stef Rooyendijk (twee) en Roel Hagenaars zorgden voor een 4-2 tussenstand halverwege het tweede bedrijf. Tom Verheijen bracht de spanning terug, maar VCO hield stand.

HBV na rust voorbij Keldonk
Eens moest HBV de ban gaan breken en RKVV Keldonk werd uiteindelijk kind van de rekening. Van een leien dakje verging het de manschappen van trainer Lucien Roeffen echter niet. Op slag van rust kwam Keldonk zelfs op voorsprong via Roy van de Heijden, maar HBV had direct een antwoord klaar via Jeroen Bardoel. Die was na rust niet te stoppen en met nog twee doelpunten zorgde hij na een uur spelen voor een 3-1 tussenstand. Kevin Hendriks maakte kort erop ook nog 4-1. Na een rode kaart voor Johan van Malsen (Keldonk) was de wedstrijd helemaal beslist, maar gescoord werd er niet meer. “De eerste helft was niet goed, de tweede helft was redelijk”, vatte Roeffen het eenzijdige duel samen.

FC Uden hekkensluiter
Peter van den Heuvel stapte afgelopen week op bij FC Uden. Met Roy Vermeij als interim-coach op de bank gingen de Udenaren onnodig onderuit bij VCA, dat met 2-0 won. “Voor rust krijgen we drie opgelegde kansen op 0-1. Ook voor hun 1-0 krijgen we nog een gigantische kans. Het zit op dit moment even niet mee, maar we blijven hard werken”, aldus Vermeij. Voor VCA scoorden Tycho Schimmel en Tim Heijnen.

Lees komende week een uitgebreid interview met interim-trainer Roy Vermeij van FC Uden op Kliksport

Teleurstelling bij Boerdonk
Boerdonk hoopt dit seizoen mee te doen om promotie naar de vierde klasse. Zodoende was na afloop niemand blij met het 1-1 gelijkspel tegen Odiliapeel. Beide ploegen kregen kansen op meer, maar een draw was uiteindelijk terecht. Daan Dortmans maakte kort na rust de na 25 minuten gemaakte 0-1 van Nard Manders ongedaan.

Forse nederlaag WHV
WHV verloor thuis met 1-6 van Fiducia. Ruim edoch wat geflatteerd. Teun van Mil had zelfs de 1-0 op zijn schoen, maar hij faalde. In een tijdbestek van 60 seconden voor rust scoorde Fiducia echter tweemaal. Direct na rust werd het ook 0-3 voordat Van Mil wat terugdeed. Toen WHV door een blessure met tien man kwam te staan, zakten de Loosbroekers echter door de ondergrens en liep Fiducia alsnog uit naar een 1-6 overwinning.