Burgemeester Hans Theunissen feliciteert Tonny Wilbers.
Burgemeester Hans Theunissen feliciteert Tonny Wilbers. (Foto: SK-Media)

Gemeentelijke onderscheiding voor Tonny Wilbers uit Gennep

  •   keer gelezen

GENNEP | Op zondag 17 oktober reikt burgemeester Hans Teunissen een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja, uit aan Tonny Wilbers uit Gennep. De uitreiking vindt plaats om 14.00 uur bij Old Inn in Ottersum. 

De heer Wilbers is op meerdere fronten actief in de Gennepse gemeenschap. Zo is hij één van de organisatoren van de 10-jarige reünie voor bewoners in en rondom de Markt in Gennep. Op 19 april 2020 zou deze reünie voor de derde keer worden georganiseerd, waarbij de heer Wilbers de Ganapja zou ontvangen. Doordat dit door de coronamaatregelen niet doorging, ontvangt hij zijn gemeentelijke onderscheiding nu alsnog.

Autozegening
Wilbers organiseerde jarenlang, samen met Deken Huisman, de inzegening van voertuigen in de gemeente Gennep. Tot de 25e editie van de autozegening was hij organisatorisch betrokken en nog steeds is hij actief als vrijwilliger bij dit evenement.

Voorzitter
Tijdens het opknappen van de Gennepse locomotief Lok94 was de heer Wilbers voorzitter. Diezelfde rol vervulde hij bij de organisatie van de tentoonstelling ‘125 jaar Goederen en Personenvervoer in Gennep’ in 1996.

Verder was Wilbers jarenlang betrokken bij de viering van Maria Hemelvaart en leverde hij een belangrijke bijdrage aan de Samenloop voor Hoop. Ook vermaakt hij menigeen met lezingen en verhalen, onder andere in huiskamer De Prôst en bij dagbesteding tHuijs aan de Niers.

Ganapja
Voor deze indrukwekkende staat van dienst ontvangt de heer Wilbers de Ganapja. Deze gemeentelijke onderscheiding kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeldend kunstwerk, gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen.

Meer berichten