<p>De wapening voor de vloer van de semi-permanente sporthal in Gennep is gelegd.&nbsp;</p>

De wapening voor de vloer van de semi-permanente sporthal in Gennep is gelegd. 

(Foto: Jos Gröniger)

Fundamenten van semi-permanente sporthal Gennep gestort

  •   keer gelezen

GENNEP | Er wordt aan de Picardie gewerkt aan de realisatie van de semi-permanentie sporthal. Tussen de Niersdijk en het voormalige schoolgebouw Maria Goretti zijn de grondcontouren van de hal al zichtbaar. Medio februari kunnen de sporters gebruikmaken van de hal die het capaciteitsprobleem voor Gennepse sportverenigingen moet oplossen.

Onlangs namen ‘grootgebruikers’ van de sporthal een kijkje op de bouwplaats die in het verlengde van het bestaande complex Pica Mare verrijst. De hal wordt door de firma Spantech, een in tijdelijke bouwwerken gespecialiseerd bedrijf gebouwd. De exploitatie rust in handen van Yask, de organisatie die sinds dit jaar ook Pica Mare en andere sportzalen in de gemeente beheert.
Hoewel de nieuwe -tijdelijke- sporthal voornamelijk dient als uitbreiding van de trainingscapaciteit voor de gebruikers, al hebben diverse partijen aangeven er ook wedstrijden te spelen. De hal die zeven meter hoog wordt krijgt wordt opgetrokken uit materialen die hergebruikt kunnen worden. Aan de voorzijde (kan Picardie) komt een entree en kleedgelegenheid. Ruimte voor beperkte horeca is ingepland. Of die horeca er komt hangt af van de haalbaarheid van een nieuwe, centraler gelegen bar in het complex Pica Mare.

Jos Gröniger
Meer berichten