<p>Jan van den Elzen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Rechts burgemeester Hans Teunissen.</p>

Jan van den Elzen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Rechts burgemeester Hans Teunissen.

(Foto: Jos Gröniger)

Lintje voor Jan van den Elzen, man met de gouden handen

  •   keer gelezen
GENNEP | Het jubileumfeest van Gehandicapten Organisatie Nederland (GON) is donderdagmorgen opgeluisterd meet een koninklijke onderscheiding voor Jan van den Elzen. Hij werd door burgemeester Hans Teunissen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Jan van den Elzen is erg actief in de Gennepse samenleving. Als sinds 2002 is hij vrijwilliger voor de Gennepse afdeling van GON. Als penningmeester zette hij zich onder andere in voor diverse subsidieaanvragen. Daarnaast organiseerde hij activiteiten en initieerde hij een hobbyclub, waaraan hij nog steeds leiding geeft. Ook helpt hij leden van GON met allerlei klussen.

Ook binnen Stichting MFC De Goede Herder speelde de de decorandus voor lange tijd een belangrijke rol. Tot voor kort was hij penningmeester en zette hij zich jarenlang in als klusjesman. Zijn bijdrage heeft er mede voor gezorgd dat Stichting MFC De Goede Herder vandaag de dag nog altijd een gezonde stichting is.

In zijn speech roemde burgemeester Jan van den Elzen om zijn talloze kwaliteiten. De Gennepenaar werd de man met de gouden handjes genoemd. “Jan staat steeds klaar om mensen die het moeilijk hebben te helpen. En hij is een klusjesman die niet terugdeinst voor wat onderhoudswerk”, vertelde Teunissen.

Jos Gröniger
Meer berichten