Op uitnodiging van burgemeester Teunissen waren Gennepse oorlogsveteranen te gast in het gemeentehuis.
Op uitnodiging van burgemeester Teunissen waren Gennepse oorlogsveteranen te gast in het gemeentehuis. Foto: Jos Gröniger

Oorlogsveteranen te gast op gemeentekantoor Gennep

Human Interest 400 keer gelezen

GENNEP | Een groep van zo’n dertig Gennepse oorlogsveteranen en leden van de Bond van Wapenbroeders en hun partners waren zondag te gast op het gemeentehuis uit Gennep. De mensen die namens Nederland dienden op diverse plaatsen in de wereld waren er op uitnodiging van burgemeester Hans Teunissen.

In een onderhoudende bijeenkomst sprak de burgervader de aanwezigen toe. Ook voorzitter van de Veteranenvereniging Noord-Limburg Gérard Cloïn sprak het gezelschap toe. Hij brak een lans voor het aanhalen van de banden tussen Nederland en Duitsland, en beval het bezoeken van herdenkingen Feuersturm en de Volktrauertag (op 14 november) in Duitsland bijzonder aan. Ook bracht hij de website van de vereniging www.veteranenverenigingnoordlimburg.nl onder de aandacht. Een technische onvolkomenheid belemmerde dat burgemeester Hans Teunissen de site kon lanceren.
Tijdens de bijeenkomst werden ook de leden van de Bond van Wapenbroeders uit Gennep welkom geheten. Door het sterk afnemend aantal leden wordt gesproken over het opnemen van de Wapenbroeders in de Veteranenvereniging. Bestuurslid Roel Dekkers hield een virtuele tour langs markante gevechtsplekken uit WOII in de Niersstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant