De boerderij en de stallen aan de Langstraat worden verbouwd tot complex met in totaal acht woningen.
De boerderij en de stallen aan de Langstraat worden verbouwd tot complex met in totaal acht woningen. Foto: Jos Gröniger

Plan voor woningen op boerenerf Langstraat

Wonen 1.149 keer gelezen

MILSBEEK | Het boerenerf aan de Langstraat 34 in Milsbeek mag bewoond worden. Het college van B en W in Gennep stemde onlangs in met het principebesluit om de voormalige boerderij te transformeren naar acht woningen. Er dient onder andere een bestemmingsplan te worden opgesteld.

Het bestaande bestemmingsplan Kern Milsbeek staat uitbreiding van het aantal woningen op het bouwvlak niet toe. Momenteel is één woning toegestaan. Er moet daarom een nieuw juridisch-planologisch kader opgesteld worden, in de vorm van een bestemmingsplan. 

Op de boerderij aan de Langstraat met het bekende houten paard als blikvanger in de voortuin is de agrarische bedrijvigheid al enkele jaren geleden beëindigd. Het gebouw wordt beschouwd als karakteristieke wederopbouwboerderij met bijbehorend erf, met cultuurhistorische waarde. De boerderij is opgenomen in de lijst met potentiële gemeentelijke monumentale of karakteristieke panden.

De initiatiefnemer heeft plannen om de voormalige boerderij en veldschuren te verbouwen tot acht woningen. Er komen vier koop- en drie huurwoningen bij het bestaande boerderijwoonhuis.
Het plan voor de acht woningen op het ‘woonerf’ sluit aan bij de woningbehoefte in Milsbeek. In het dorp is vraag naar woningen voor starters en levensloopbestendige huizen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant