Naast de enthousiaste kinderen laat Rick het wijkblad zien waarin de kleurplaat te vinden is.
Naast de enthousiaste kinderen laat Rick het wijkblad zien waarin de kleurplaat te vinden is. Foto: Dorry Smeets

Grote opkomst verwacht bij Nieuwjaarswensen Gennep-Zuid

Human Interest 424 keer gelezen

GENNEP | Voor het derde jaar zet Wijkraad Gennep-Zuid zich in voor het ‘Zalig Nieuwjaar wensen’ op 1 januari. Was het de afgelopen keer al een groot succes, duidelijk is dat de kinderen, hun ouders én de bewoners dit zo leuk vonden dat er alleen maar meer respons zal komen.

Wie Wijkraad Gennep-Zuid zegt, denkt direct aan veel leuke afwisselende activiteiten. Hoewel er in coronatijd overal veel beperkingen waren, is de organisatie er toch in geslaagd voor elk wat wils iets te organiseren. “Ja, wij zijn een hele actieve club”, laat wijkraadslid Rick Rütter weten. “Zo zorgden we ervoor dat mensen in Buurthuis Van Ons op maandag konden lunchen en op vrijdag – zoals wij dat noemen – ‘Samen Soepen’. Dat wordt zeer gewaardeerd. Maar vergeet ook niet de ‘Foute Bingo’, de Burendag, bioscoop en poppenkastvoorstelling voor de kinderen, de spooktocht in samenwerking met Jong Nederland en Vitesse ’08 en het chocoladeletter pimpen met pietenbezoek aan huis.”

Nieuwjaarswensen
De start van 2022 begint uiteraard met de nieuwjaarswensen aan de deur. “Vroeger was dat hier heel populair”, vertelt wijkbewoonster Tineke Rütter. Ze woont al 42 jaar in Gennep-Zuid. “Ik heb daar altijd erg van genoten: al die kleintjes met hun enthousiasme. En reken maar dat ze elkaar vertelden waar je het meeste kreeg! Jammer genoeg is daar een aantal jaren geleden de klad in gekomen.” Om deze oude traditie niet te laten verdwijnen, besloot de Wijkraad twee jaar geleden dit fenomeen – samen met bewoners – nieuw leven in te blazen. En met succes! Bij Tineke kwamen vorig jaar 104 kinderen aan de deur. De positieve reacties die de organisatie kreeg, logen er ook niet om. En de kleine deelnemertjes: “Dit is toch ieder jaar hè?”, werd er gevraagd. Eva vindt het leuk dat ze aan de deur kan schreeuwen en Rens laat weten dat hij heel graag lekkere snoepjes krijgt. Rick: “Die verbondenheid met elkaar is prachtig. Als ik voor mijn huis sta en al die kinderen door de straat zie lopen, geeft dat een kick. Daar doe je het voor!”

Kleurplaten
Alle wijkbewoners hebben in wijkblad Het Zuidtreintje een kleurplaat ontvangen. “We vragen iedereen die mee wil doen, deze in te kleuren en rond Kerstmis zichtbaar bij de voordeur of op het raam te hangen”, laat Rick weten, “dan weten onze kleintjes bij wie ze langs kunnen gaan. Wie geen kleurplaat heeft en het leuk vindt om de nieuwjaarswensen in ontvangst te nemen, kan deze printen via Facebook, of dit vragen aan een buurtbewoner. Mensen kunnen daarnaast bij mij terecht, ook - zolang de voorraad strekt - voor een tasje door een mail te sturen naar rick@wijkraadgennep-zuid.nl. Dit jaar verwachten we tussen 10.30 en 14.00 uur zeker nog meer kinderen. We verheugen ons er nu al op!”

Coronaregels Nieuwjaarwensen
Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen wordt aan iedereen die meeloopt met het ‘zalig nieuwjaar wensen’ gevraagd zich te houden aan de coronaregels. Het is met name belangrijk op gepaste afstand te blijven, de groepjes niet te groot te maken en met zo min mogelijk ouderlijk gezag op pad te gaan. Volwassenen kunnen eventueel een mondkapje dragen. Uiteraard blijft iedereen met klachten thuis. Aan de mensen die de beste wensen in ontvangst nemen wordt verzocht géén geld te geven, maar het liefst verpakt fruit of snoep. Meer informatie hierover is te vinden in wijkblad Het Zuidtreintje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant