Met beschuit met muisjes kondigde Gennepenaar Frank Pubben de nieuwe politieke partij ELsss aan.
Met beschuit met muisjes kondigde Gennepenaar Frank Pubben de nieuwe politieke partij ELsss aan. Foto: Frank Pubben

Frank Pubben start lokale partij ELsss

Politiek 346 keer gelezen

GENNEP | De stemgerechtigden uit de gemeente Gennep kunnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 kiezen voor een lokale partij. Het voormalige D66-lid Frank Pubben, die maandagavond voor het eerst op eigen titel aan de raadsvergadering deelnam, kondigde met ELsss (Eerlijk Lokaal Sociaal Samen Sterk). De geboorte van een nieuwe politieke stroming werd gevierd met beschuit met muisjes.

Op woensdag 16 december is de partij opgericht en een dag later ingeschreven in de gemeente Gennep. ELsss wil uitgroeien tot een sterke onafhankelijke politieke partij die lokaal verankerd is, een stem geeft aan de inwoners en bijdraagt aan de politieke besluitvorming in de gemeente Gennep. ELsss wil niet gebonden zijn aan landelijke standpunten.
De initiatiefnemers van de nieuwe partij zijn Danny Artz en Frank Pubben. Pubben is een week geleden uit de D66 fractie gestapt en zet zijn raadslidmaatschap voort voor ELsss. Ook Artz zal als burgerraadslid gaan optreden in de maanden tot aan de verkiezingen.

ELsss zoekt steun. Steun op allerlei gebied. In het persbericht zegt de partij mensen te zoeken die willen meedenken en meewerken. ‘Het is heel kort dag om met een kandidatenlijst te komen voor de komende verkiezingen. Mensen die mee willen doen met eerlijke lokale politiek voor onze gemeente kunnen zich aanmelden. Momenteel ontbreken ook nog de middelen om een volwaardige campagne te voeren’, meldt het. ‘ELsss is onafhankelijk en staat open voor iedereen. ELsss staat voor eerlijke politiek, die dienstbaar is richting de samenleving.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant