De Sportraad is een entiteit. De leden heffen het glas op de oprichting. Vanaf links (op voorgrond) Richard Teunesen, Isa Basten, Bart Akkersdijk en Joey Rutten.
De Sportraad is een entiteit. De leden heffen het glas op de oprichting. Vanaf links (op voorgrond) Richard Teunesen, Isa Basten, Bart Akkersdijk en Joey Rutten.

‘Sportraad Gennep is nu een entiteit’

Sport 481 keer gelezen

GENNEP | Met het ondertekenen van de notariële akte kopte bestuurslid Richard Teunesen donderdag 16 december de bal in, en is de Stichting Sportraad Gennep een entiteit.  De voltreffer volgde na een zorgvuldig opgebouwde combinatie tussen vertegenwoordigers van de Gennepse sport- en beweegorganisatie. De bestuursleden van de Sportraad in oprichting) bereidden samen met medewerkers van Gennep Doet Mee een beleidsmedewerkers Sport van de gemeente Gennep de oprichting voor. 

In november 2019 hebben ruim 30 enthousiaste sport- en beweegorganisatie het Gennepse Sportakkoord ondertekend. Een van de acties uit het Sportakkoord was het oprichten van een sportraad in gemeente Gennep. “Met deze sportraad willen we de sport– en beweegaanbieders, het onderwijs en zorg en welzijn organisaties een platform bieden waarmee zij een gewaardeerde gesprekspartner worden van de gemeente en maatschappelijke organisaties. Zo kunnen zij meewerken aan de ontwikkeling en uitvoering van gemeentelijk sportbeleid bij maatschappelijke vraagstukken”, aldus Richard Teunesen.  

Bestuur Sportraad Gennep
Op dit moment bestaat de Sportraad uit Tijn Wabeke (vertegenwoordiging buitensport), Richard Teunesen (vertegenwoordiging binnensport), Bart Akkersdijk (vertegenwoordiging commerciële sportaanbieders), het kersverse bestuurslid Isa Basten (vertegenwoordiging onderwijs) en Joey Rutten (Gennep Doet Mee). “We zijn nog op zoek naar een onafhankelijke voorzitter, een secretaris en een iemand vanuit de zorg/welzijn”, aldus Tijn Wabeke. 

Plannen 2022
De Sportraad wil samen met de beleidsmedewerker Peter-Jan Mol het nieuwe sportbeleid mede vorm gaan geven. “Als belangenbehartiger en vertegenwoordiging voor de verschillende domeinen kunnen we dit echter niet alleen. Hier hebben we jullie voor nodig. Daarom roepen wij alle organisaties die iets met sport en bewegen hebben op om partner te worden van de Sportraad”, aldus Joey Rutten.
Voor meer informatie of bij interesse stuur een mail naar SportraadGennep@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant