<p>De kazerne blijft behouden, maar er wordt ook gebouwd op het terrein Gennepermolen.</p>

De kazerne blijft behouden, maar er wordt ook gebouwd op het terrein Gennepermolen.

(Foto: Jos Gröniger)
Jaaroverzicht

Wat gebeurde er in de maand mei 2021?

  •   keer gelezen

Het jaaroverzicht van De Maas Driehoek en Maas- & Niersbode. Wat gebeurde er in mei 2021?

CUIJK | Het Joods Monument in Cuijk werd op zondag 16 mei beklad. Namen van in de holocaust omgekomen Cuijkenaren werden beklad met witte verf en de leus ‘Free Palestina’, verwijzend naar het conflict tussen Israël en Palestina. Burgemeester Hillenaar: “Aandacht vragen voor het hedendaagse Israëlisch–Palestijns conflict door dit monument op een dergelijke wijze te besmeuren is verwerpelijk en draagt ook niets bij aan erkenning en begrip voor wie of welke zaak dan ook.” Een dag later werd het monument alweer in ere hersteld.

OTTERSUM | De gemeente Gennep kwam in de clinch met de biologische stadstuin Down to Earth in Ottersum wegens de omvang van de in de tuin geplaatste bouwwerken. Deze waren groter dan tien vierkante meter, waardoor ze niet voldeden aan de afgegeven omgevingsvergunning. Juridische stappen werden genomen, alwaar geconcludeerd werd dat de gemeente niet mag handhaven tot 4 november. Op die datum vervalt de bruikleenovereenkomst tussen de gemeente Gennep en de stichting.

GENNEP | De nieuwbouwplannen aan de Gennepermolen in Gennep konden rekenen op veel tegenstand. Met name de sloop van de voormalige brandweerkazerne viel bij menig inwoner van de Niersstad verkeerd. In mei kwam het college van B en W tot een oplossing. Het pand blijft bestaan, maar de rest van het gebied wordt ontwikkeld ten behoeve van woningbouw. Zodra de woningen gerealiseerd zijn, wordt de als gemeentelijk monument bestempelde kazerne opnieuw ontwikkeld.

Meer berichten