<p>Kinderen van de Adalbertschool bij een straattekening.</p>

Kinderen van de Adalbertschool bij een straattekening.

(Foto: Jos Gröniger)
Jaaroverzicht

Wat gebeurde er in de maand juni 2021?

  •   keer gelezen

Het jaaroverzicht van De Maas Driehoek en Maas- & Niersbode. Wat gebeurde er in juni 2021?

GENNEP | Op donderdag 3 juni overleed Gennepenaar Jacob van Tankeren. De erevoorzitter, één van de oudste leden van SV Vitesse’08, stierf op een leeftijd van 92 jaar. Vitesse was zijn lust en zijn leven maar ook was Jacob van Tankeren carnavalist in hart en nieren. Hij was (in 1975) prins bij ‘t Bombakkes en was lid van de Ex-Hooghedenklup. Daarnaast was hij lang lid van joekskapel Bombarie.

MOOK | Corona maakte de jaarlijkse uitstapjes en andere activiteiten van de scholieren van BS Adalbert en de kinderen van kinderopvang Bambie uit Mook niet mogelijk. Als alternatief werd een spellendag op en rond de school gehouden. Bewoners van het nieuwe seniorencomplex in Mook werden uitgenodigd de straattekeningen te bewonderen.

GENNEP | Ondanks een zorgvuldige voorbereiding met inspraak voor alle betrokkenen bleek in juni dat het nieuwe Kind Expertise Centrum (KEC) niet groot genoeg was. Ondanks tussentijdse aanpassingen kon het complex voor diverse schooltypen geen onderdak bieden aan alle potentiële gebruikers. Er waren vier lokalen te weinig. De oplossing werd gevonden in het elders onderbrengen van leerlingen van speciaal onderwijs Mikado. Ze werden gehuisvest in het gebouw van BS Maria Goretti. Zij keren later terug naar de Mikadoschool in Gennep-zuid.

GENNEP | In Gennep werd in juni de verkeersituatie aangepast. Shared space verdween. Drempels, wegaanpassingen en gewijzigde voorrangssituaties zijn de oplossingen.

Meer berichten