<p>Twee dure auto&#39;s gingen in januari volledig in vlammen op.</p>

Twee dure auto's gingen in januari volledig in vlammen op.

(Foto: SK-Media)
Jaaroverzicht

Wat gebeurde er in de maand januari 2021?

  •   keer gelezen

Het jaaroverzicht van De Maas Driehoek en Maas- & Niersbode. Wat gebeurde er in januari 2021?

CUIJK | Een reeks aangestoken branden hielden Cuijk begin 2021 in haar greep. Geparkeerde auto’s aan de Stroomrug waren niet veilig, en ook een e-bikebedrijf aan De Kovel ging in vlammen op. De branden worden in verband gebracht met een conflict tussen de eigenaar van het bedrijf en de onderwereld. Op meerdere momenten vinden er incidenten in zowel Cuijk als Nijmegen plaats, behorend tot deze zaak. 

BOXMEER | Moeten de Weijergracht en het karakteristieke eilandje in Boxmeer het veld ruimen voor waterbergende wadi’s? Even leek het er op. Middels de petitie ‘De Weijergracht moet blijven’ werd de gemeente erop gewezen dat de Weijer-plannen herzien moesten worden. “Hiermee raak je de ziel van veel Boxmerenaren”, oordeelde Henk de Best, initiatiefnemer achter de petitie. Ruim 2000 handtekeningen zorgden voor een herziening van de plannen voor de Boxmeerse ‘heilige grond’.

REGIO | Het coronavirus hield ons land (ook begin) dit jaar flink in zijn greep. Het kabinet achtte een avondklok noodzakelijk om de hoeveelheid besmettingen terug te dringen. Vanaf zaterdag 23 januari mocht men tussen 21.00 en 4.30 uur niet meer op straat zijn zonder geldige reden. Aanvankelijk zou de ingrijpende maatregel slechts enkele weken duren. Dit werden echter enkele maanden. De invoering van de avondklok ging landelijk gepaard met rellen en onrust. Ondanks de geruchten bleef het in onze regio gelukkig rustig.

Meer berichten