<p>Met hogere dijken houdt de Lob van Gennep de voeten droog.</p>

Met hogere dijken houdt de Lob van Gennep de voeten droog.

(Foto: Waterschap)
Jaaroverzicht

Wat gebeurde er in de maand april 2021?

  •   keer gelezen

Het jaaroverzicht van De Maas Driehoek en Maas- & Niersbode. Wat gebeurde er in april 2021?

BOXMEER | De 20-jarige man die verdacht werd van de dodelijke schietpartij in september 2020 aan de Leeuwerik in Boxmeer, werd in april veroordeeld tot acht jaar cel. De schietpartij was het gevolg van een uit de hand gelopen drugsdeal. De 29-jarige Tommie Reijnen uit Boxmeer kwam hierbij om het leven. Een aanwezige vriend van het slachtoffer werd ook beschoten. Hij kwam met de schrik vrij.

GENNEP/MOOK | De colleges van B en W in Gennep en Mook en Middelaar spraken in het kader van het veelbesproken project Lob van Gennep de voorkeur uit voor het alternatief Reguliere Dijken. Met het verhogen en verbeteren van de dijken verwachten zij de hoogwaterveiligheid te garanderen. Door de keuze vervalt de status rivierbed, en dat heeft gunstige effecten voor toekomstige bebouwing in het gebied achter de dijken. In het lobgebied tussen Mook en Ven-Zelderheide kunnen daardoor tot 2050 ruim 1700 woningen worden gebouwd.

LANGENBOOM | Juridisch werd bepaald dat het voormalige clubgebouw van MSC Mill in Langenboom niet door een groep krakers bewoond mocht worden. Op maandag 19 april om 10 uur moest het pand leeg zijn. Op een paar uurtjes na wisten de niet-rechtmatige bewoners het pand op tijd, maar met tegenzin, te verlaten. “Er wordt geprobeerd het kraken aan banden te leggen”, vertelde een kraker die ochtend. “Maar ze kunnen ons ook niet zomaar op straat zetten. Het is een vies spelletje. Maar wij vinden vast wel weer iets nieuws. Er staat genoeg leeg.”

Meer berichten